TKH: İstibdat rejimi zorbalıkla ayakta kalamayacaktır!

"AKP halka korku salmaya çalışarak, yargıyı sopa olarak kullanarak gerçekleri yok saymak için uğraşsa da, bunda başarılı olamayacaktır."

TKH: İstibdat rejimi zorbalıkla ayakta kalamayacaktır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “TTB üzerinde AKP iktidarı tarafından oluşturan baskıya son verilmeli, Şebnem Korur Fincancı serbest bırakılmalıdır.” denildi. “İstibdat rejimi zorbalıkla ayakta kalamayacaktır!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın bugün sabah saatlerinde gözaltına alınması AKP-MHP iktidarının yargıyı istibdat rejiminin sopası olarak kullandığının temel göstergesi olmuştur.

Yaklaşık bir haftadır Fincancı ve TTB hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yürütülen kampanya, bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fincancı’nın, TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesi ve yeni başkan seçilmesi yönünde karar alınmasını mahkemeden talep etmesi ve yapılan gözaltı ile yeni bir boyuta taşınmıştır.

Şebnem Korur Fincancı’nın ifadeden kaçmak gibi bir durumu yokken ve hatta avukatları aracılığıyla ifadeye gideceğini beyan etmişken sabah saatinde yapılan ev baskını iktidarın yargıyı ve emniyeti kendi çıkarları için kullanmaktan imtina etmeyeceğini ortaya koymaktadır.

Ülkemizi bütünüyle karanlığın içine ve emperyalizmin boyunduruğuna iten, sermaye diktatörlüğünün devamı için canla başla çalışan, laikliği ayaklar altına alan ve emekçileri ekonomik krizin pençesine atan bu iktidar, istibdat rejimini tam anlamıyla baskı ve zorbalıkla ayakta tutmaya çalışıyor. Bu baskı, zorbalık ve hukuksuzluğun nedeni açık bir şekilde burada aranmalıdır.

Ancak AKP halka korku salmaya çalışarak, yargıyı sopa olarak kullanarak gerçekleri yok saymak için uğraşsa da, bunda başarılı olamayacaktır.

TTB üzerinde AKP iktidarı tarafından oluşturan baskıya son verilmeli, Şebnem Korur Fincancı serbest bırakılmalıdır.”