TKH, Hüseyin Duman'ı andı: Hüseyin'e sözümüz devrim olacak!

"Hüseyin Duman bugün Türkiye'de önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz işçi sınıfının emekçilerin siyasete katılması, siyasette öncü olması, masaya yumruğunu vurma mücadelesi açısından çok önemli bir değer bırakmıştır."

TKH, Hüseyin Duman'ı andı: Hüseyin'e sözümüz devrim olacak!

1999 yılında seçim sürecinde Sosyalist İktidar Partisi’nin (SİP) seçim konvoyuna faşistlerin saldırısında hayatını kaybeden tekstil işçisi Hüseyin Duman, İstanbul’da mezarı başında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından anıldı.

Mezarı başında konuşma yapan TKH Merkez Komitesi Ahmet Yenil: “Hüseyin Duman bugün aramızda olsaydı hep birlikte 1 Mayıs çalışmasını örgütleyecektik. Hüseyin Duman bugün Türkiye’de önemli bir eksiklik olarak gördüğümüz işçi sınıfının emekçilerin siyasete katılması, siyasette öncü olması, masaya yumruğunu vurma mücadelesi açısından çok önemli bir değer bırakmıştır. Bugün eğer Hüseyin Duman’ın bayrağını tutmaktan onu yukarı kaldırmaktan bahsediyorsak temel önceliğimiz işçi sınıfının emekçilerin örgütlenmesini, örgütlü mücadeleye katılmasını sağlamaktır.” dedi.