TKH heyetinden, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'a ziyaret

"Bu siyasi bir davaydı ve hukuksal bir zemini yoktu. Sonucu şu an için arkadaşlarımızın hapse atılması olsa da , siyasi mücadelemizin gücü ve yaygınlığı bu tür davaların da akıbetini belirleyecek."

TKH heyetinden, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'a ziyaret

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) heyeti, Gezi yargılaması sonucunda hapis cezasına mahkum edilen Mücella Yapıcı’yı Bakırköy Kadın Cezaevinde, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı Silivri Cezaevinde ziyaret etti.

TKH Genel Başkanı Av. Aysel Tekerek, Av. Fulya Durak ve Av. Bilgütay Hakkı Durna’nın yer aldığı dayanışma ziyareti sonrasında Gazete Manifesto’ya konuşan Tekerek şunları kaydetti:

“ Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki, ziyaret ettiğimiz üç dostumuzun da moralleri gayet iyi. Oldukça yoğun bir ziyaretçi trafiği var. Bu onları oldukça memnun etmekle birlikte asıl olarak dışarıyı merak etmekteler. Günlük gelişmeelri gazete ve TV’lerden takip etmekle birlikte başta Tele1 olmak üzere istedikleri her kanalı izleyememekten şikayetleri mevcut. Bizler de görüşmemizde, ülkedeki siyasi durumu, olası gelişmeleri, Gezi Davasının hukuksal akıbeti ve gezi direnişi üzerine uzun uzun sohbet etmiş olduk. Bu ziyaretlerimiz periyodik olarak devam da edecek.

Bu vesile ile bir kez daha ifade etmeliyim ki; Gezi Direnişçilerine ceza vermek, onları hapse atmak oldukça beyhude bir çaba ve AKP’nin yargıyı sopa olarak kullanmasının en güncel örneği.

Bu siyasi bir davaydı ve hukuksal bir zemini yoktu. Sonucu şu an için arkadaşlarımızın hapse atılması olsa da , siyasi mücadelemizin gücü ve yaygınlığı bu tür davaların da akıbetini belirleyecek.

Bu nedenle,

Mücadeleye devam…”