TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten '29 Ekim' mesajı

"Hem cumhuriyetimizi geri alacağız hem de daha ilerisi için mücadeleye devam edeceğiz. Kahrolsun istibdat, yaşasın Cumhuriyet"

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek'ten '29 Ekim' mesajı

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek, Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla bir video mesaj yayınladı. TKH sosyal medya hesaplarından yayınlanan videoda Aysel Tekerek şunları kaydetti:

“Cumhuriyet’in 99. yılındayız. 99 yıl önce bu topraklarda, yenilmez denilen emperyalistlere, bitmez denilen padişahlık sistemine halkın verdiği cevap Cumhuriyet’in ilanı olmuştur. Ancak ne yazık ki bugün gelinen noktada, bir cumhuriyetten değil, bir istibdat rejiminden bahsediyoruz. İstibdat rejimi, NATO’culuktur, emperyalizme bağımlılıktır, istibdat emek düşmanlığıdır, kadın düşmanlığıdır, istibdat laiklik düşmanlığıdır, Cumhuriyet düşmanlığıdır. İstibdat rejimine karşı, 99 yıl önceki hesaplaşmada, bugün verilmesi gereken cevap emek, laiklik, bağımsızlık mücadelesi olmalıdır. Asla bitiremedikleri, kurutamadıkları, bu ülkenin ilerici birikimi, bu cevabı örgütlü mücadelesiyle vermeyi mutlaka bilecektir. Hem cumhuriyetimizi geri alacağız hem de daha ilerisi için mücadeleye devam edeceğiz. Kahrolsun istibdat, yaşasın Cumhuriyet”