"Ülkemizin, NATO denen suç örgütünün üyesi olmasını istemiyoruz"

"Memleketin ve dünyanın geleceği için sorumluluk almak isteyen herkesi Türkiye’nin NATO üyeliğine, ülkemizdeki NATO üslerine ve askeri varlığına karşı mücadele etmeye; NATO’ya karşı aklını, öfkesini ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz!”

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. “Memleketin ve dünyanın geleceği için sorumluluk almak isteyen herkesi Türkiye’nin NATO üyeliğine, ülkemizdeki NATO üslerine ve askeri varlığına karşı mücadele etmeye; NATO’ya karşı aklını, öfkesini ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz!” diyen Tekerek, yurt ve dünyadaki önemli siyasi politik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“HALK YOKSULDUR, İŞSİZDİR, AÇLIKLA BOĞUŞMAKTADIR”

Tekerek, basın toplantısında ardı ardına gelen zamlara ve krizi değinerek şunları kaydetti:

“Hatırlayacaksınız AKP asgari ücrete yaptığı zammı halkımıza rekor zam olarak yutturmaya kalkmış, gıdada, konutta, ulaşımda yani temel ihtiyaçlardaki fahiş zamların üstünü örtmek için her yıl yapılan asgari ücret yalanlarında bu yıl çıtayı epey yükseltmişti. Aradan iki ay dahi geçmeden yapılan tüm çalışmalar gösterdi ki bugün asgari ücret artık açlık sınırının da altında kalmaktadır.

Ülkemizde, sadece işsizler değil, çalışan nüfusun büyük bir kesimi, temel gıdaya ulaşamıyor, borçla yaşıyor ve geleceğini asla ve asla öngöremiyor. AKP’nin yirmi yılda ülkemizde yarattığı en açık gerçek işte tamda budur. Halk yoksuldur, işsizdir, açlıkla boğuşmaktadır.

Bu sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinde alınan zam kararı ile artık İstanbul’da yaşayanlar için hayat daha da zor olacak. Çünkü yapılan zam oranı yüzde 40 oldu ve zaten oldukça yüksek olan ulaşım ücretleri artık daha da yükseldi. Demek ki neymiş değerli yurttaşlarımız, kapitalizm sürdükçe, piyasa ekonomisi devam ettikçe emekçilerin baharı gelmiyor, aksine emekçilere reva görülen kışın sonu gelmiyormuş. Buradan da bir kez daha ilan ediyoruz ki Sosyalist Türkiye’de ulaşımda, eğitim de sağlık da bedelsiz olacak.”

“ÜLKEMİZİN HALKIMIZIN İHTİYACI OLAN AMASIZ FAKATSIZ BİR LAİKLİKTİR”

Basın toplantısında İstanbul Maltepe’de bulunan Atilla Uras Anadolu Lisesi Müdürü Ulvi Ziya Akbaba’nın, öğretmenlere gönderdiği skandal yazıya da değinen Tekerek şunları söyledi:

“Ülkemizin halkımızın ihtiyacı olan amasız fakatsız bir laikliktir. Çeşitli nedenlerle, oy hesaplarıyla, tehlikede olmayan laiklik tanımlarıyla laikliğin altının sadece AKP ile değil düzen muhalefeti eli ile de oyulduğunu görmek zor değil.

Biz komünistlerin laiklik mücadelesi devam edecek. Öyle kuru kuru da değil üstelik. Bizim laiklik mücadelemizde, imam hatiplerin kapatılması var, tarikat ve cemaatlerin yasaklanması var. Bizim laiklik mücadelemizde, din istismarının da yasaklanması var. Verilecekse bir mücadele böyle verilir. Aşağısı kurtarmaz diyoruz.”

“BARIŞ MÜCADELEMİZ SADECE SAVAŞA HAYIR DEMEKLE SINIRLI DEĞİL”

Tekerek, Ukrayna krizine ilişkin ise şunları kaydetti:

“Biz komünistlerin barış mücadelesi sadece savaşa hayır demekle sınırlı değildir. Bizler NATO’ya da hayır diyoruz, ABD emperyalizme, Avrupa birliğine de hayır diyoruz. Bu netlikle mücadele ediyoruz. Bizler ülkemizin bu suç örgütünün üyesi olmasını istemiyoruz! Memleketin ve dünyanın geleceği için sorumluluk almak isteyen herkesi Türkiye’nin NATO üyeliğine, ülkemizdeki NATO üslerine ve askeri varlığına karşı mücadele etmeye; NATO’ya karşı aklını, öfkesini ve gücünü birleştirmeye çağırıyoruz!”