TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Değiştirirse bu düzeni sol değiştirir!

"Emperyalizme ve patronlara kafa tutmadan, ülkedeki özelleştirmelere karşı kapsamlı bir devletleştirme yapmadan, emekçiler için ulaşımı, barınmayı, elektriği, suyu, doğalgazı, eğitimi, sağlığı ve tüm kamusal hizmetleri ücretsiz hale getirmeyi hedeflemeden ülkeyi refaha çıkarmak ve sömürü düzeninden kurtulmak mümkün değildir."

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek: Değiştirirse bu düzeni sol değiştirir!

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in katılımıyla gerçekleşti. TKH’nin YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan basın toplantısında Tekerek emekçilerin örgütlenip, siyasete ağırlığını koyarak, AKP’yi gerçek bir huzursuzlukla baş başa bırakacağını vurguladı. Tekerek’in önemli siyasi ve politik gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında öne çıkan başlıklar şu şekilde:

“AKP için emekliler de işçiler de işsizler de bu ülkenin en değersiz toplamıdır. Onlar için aslında doğrudan söyleyelim değerli olan İşsizliğin artmasıdır. İşsizlik artsın ki, çalışan işçiler işsizlik korkusu ile işte bu asgari ücretleri daha rahat kabul etsin. İşsizlik artsın ki, bu tür projeler kullanışlı hale gelerek işçi sınıfının gözü boyanmaya çalışılsın.

Emekçilerde huzur kalmadı, çocuklarımızda huzur kalmadı, gençlerimizde huzur kalmadı.  Ama ülkemizde huzur hakkı adı altında çift maaşlar varlığını devam ettiriyor. Asgari ücrete, ikramiyelere zam yok ama bu huzur hakkı ödemelerine zam var.

Son olarak içinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun ile Eski AKP Gençlik Kolları Başkanı, Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu Melih Şükrü Ecertaş’ın da yer aldığı  THY yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı ödemelerine zam yapıldı.

İster çift maaş ister çift huzur hakkı alın, onları sizlerden bu halk fersah fersah geri almayı da bilecektir. Emekçiler örgütlenecek, siyasete ağırlığını koyacak ve sizi gerçek bir huzursuzlukla baş başa bırakmayı da bilecektir.

1 Mayıs’a büyük bir ekonomik krizin ve zam dalgasının altında gidiyoruz. Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta benzeri Millet İttifakı!

Bugün Cumhur İttifakı’nın karşısına çıkan Millet İttifakı’nın işçilerin hakkını gerçekten ne kadar savunduğunu ve ekonomik krize deva olup olamayacağını oturup bir kere daha düşünmek gerekiyor.

Emperyalizme ve patronlara kafa tutmadan, ülkedeki özelleştirmelere karşı kapsamlı bir devletleştirme yapmadan, emekçiler için ulaşımı, barınmayı, elektriği, suyu, doğalgazı, eğitimi, sağlığı ve tüm kamusal hizmetleri ücretsiz hale getirmeyi hedeflemeden ülkeyi refaha çıkarmak ve sömürü düzeninden kurtulmak mümkün değildir.

Bu düzen değişebilir. Değiştirirse bu düzeni sol değiştirir!

1 Mayıs emekçilerin günüdür! 1 Mayıs alanlarda gücümüzü gösterme, bizi açlığa mahkûm eden patronlardan ve işbirlikçilerinden hesap sorma günüdür! Bu düzen değişebilir. Değiştirirse bu düzeni işçiler değiştirir!”