TKH Gençliği'nden "Enes Kara" açıklaması: Arkadaşlarımızı aramızdan alan bu düzene son vereceğiz!

"Gençliği gerici tarikatların eline iten, borç batağına sürükleyen, iş ve gelecek sunmayan AKP iktidarı gençliği, memleketten kaçışa, umutsuzluğa, karamsarlığa sürüklediği kadar yaşamdan da alıyor!"

TKH Gençliği'nden

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği (TKH Gençliği), Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara’nın, geleceksizlik kaygısı ve gerici tarikat yurdunda yaşadığı sorunlardan kaynaklı hayatına son vermesi üzerine üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Gençliği gerici tarikatların eline iten, borç batağına sürükleyen, iş ve gelecek sunmayan AKP iktidarı gençliği, memleketten kaçışa, umutsuzluğa, karamsarlığa sürüklediği kadar yaşamdan da alıyor!” denilerek şunlar kaydedildi:

“Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Enes Kara, geleceksizlik kaygısı ve gerici tarikat yurdunda yaşadığı sorunlardan kaynaklı hayatına son verdi.

Enes Kara’nın okumakta zorlandığını, mezun olsa dahi harcadığı emeğin karşılığını alamayacağını, zorla yollandığı tarikat yurdunda yaşadığı baskıları anlattığı video, ülkemizde gençliğin AKP ve sermaye düzeni eliyle itildiği çıkmazı göstermektedir.

AKP’nin piyasacı politikalarından beslenen ve emekçi çocuklarının mahkum edildiği bu yurtlar sık sık taciz-tecavüz, yangınlar, intiharlar ve cinayetlerle gündeme gelmektedir.

Aladağ’da bir kız yurdunda yaşanan yangında yaşamını yitiren arkadaşlarımızın, Antalya’da yine bir cemaat yurdunda “Deccalı öldürdüm” diyerek işlenen cinayet hala akıllardadır. AKP’nin “kamu hizmeti” saydığı bu gerici yapılanmaların gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir!

AKP eliyle iyice palazlandırılan ve yaşamın her alanında örgütlenen gerici tarikat ve cemaatler görüldüğü gibi aynı zamanda gençliği kuşatmanın da bir aracıdır.

Gericiliğin yanında yoksulluk, geleceksizlik, işsizlik; sermaye sınıfı ve AKP iktidarının sömürü politikalarının sonucu olarak her geçen gün artmakta ve gençliği umutsuzluğa sürüklemektedir.

Gençliği gerici tarikatların eline iten, borç batağına sürükleyen, iş ve gelecek sunmayan AKP iktidarı gençliği, memleketten kaçışa, umutsuzluğa, karamsarlığa sürüklediği kadar yaşamdan da alıyor!

Gençliğin memlekette kendine ne bir yer ne de gelecek bulamadığı açıktır; oysa geleceği olmayan sermaye sınıfı ve onun temsilcileridir!

Ne Enes’i ne de bu düzenin aramızdan aldığı arkadaşlarımızı unutmayacağız!

Geleceksizlik, işsizlik, yoksulluk ve umutsuzluk yaratan bu düzeni yıkacak ve yaşanılabilir bir ülke kuracağız!

TKH Gençliği olarak tüm gençliği, sermaye düzenine, gericiliğe ve AKP iktidarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Gericiliğin saltanatını yıkalım, bu düzene son verelim!”