TKH Gençliği: AKP, 'müjdeni' başına çal!

"AKP iktidarının sermaye yanlısı ekonomi politikalarının sonucu olan ekonomik kriz ve yaşadığımız hayat pahalılığı gün gibi ortadadır. Yaşam koşulları her geçen gün daha da zorlaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir müjde gibi açıkladığı KYK kredi ve burs miktarındaki artış öğrencilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanında devede kulak kalmaktadır."

TKH Gençliği: AKP, 'müjdeni' başına çal!

TKH Gençliği, KYK öğrenim kredi ve bursunun 850 TL’den 1250 TL’ye yükseltilmesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Bursların yetersizliği bir yana, piyasaya açılan memleketimizde bizleri okumak için çalışmak ve hatta borçlanmak zorunda bırakan AKP iktidarı boş lafı bırakmalıdır.” denildi.

“AKP, müjdeni başına çal” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP’li cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yaptığı açıklamaya göre KYK öğrenim kredi ve bursu 850 TL’den 1250 TL’ye yükseltilmiştir.

AKP iktidarının sermaye yanlısı ekonomi politikalarının sonucu olan ekonomik kriz ve yaşadığımız hayat pahalılığı gün gibi ortadadır. Yaşam koşulları her geçen gün daha da zorlaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir müjde gibi açıkladığı KYK kredi ve burs miktarındaki artış öğrencilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların yanında devede kulak kalmaktadır.

Yüksek yurt, kira, yol ve yemekhane fiyatlarına maruz kalan; okul kitap ve gereçlerinin masraflarını karşılayamayan; okurken çalışmak zorunda olan gençlik AKP eliyle bu hale getirilmiştir. Bugün iktidarın gençliğe reva gördüğü ise 1 aylık yurt fiyatına dahi karşılık gelmeyen kredi miktarıdır. Gençlik ve Spor Bakanı’nın birkaç gün önce ‘devrim niteliğinde artış’ diyerek yaptığı açıklamalar olsa olsa gençliğin aklıyla dalga geçmeye çalışmak olacaktır.

Dünyanın en iyi kredi ve burs alt yapısına sahip olduğunu iddia eden AKP iktidarının ‘en iyi’ olarak gördüğü kredi ve burs alt yapısı, öğrencilerin insanca yaşayabilmesine olanak sağlamamaktadır.

Bursların yetersizliği bir yana, piyasaya açılan memleketimizde bizleri okumak için çalışmak ve hatta borçlanmak zorunda bırakan AKP iktidarı boş lafı bırakmalıdır.

Gençliğin insanca yaşayabileceği bir düzen ancak emeğin iktidarında mümkündür. Bu anlamıyla ne AKP’nin ne de düzen muhalefetinin gençliğe sunacağı bir gelecek yoktur.

Kamu kaynaklarını yağmalayan AKP, gençliğe müjde olarak sunduğu kredi sistemini alıp başına çalsın.

Üniversiteli gençlik olarak tavrımız bellidir. Eğitim tamamen ücretsiz olmalı, barınma, beslenme, ulaşım gibi temel haklar devlet tarafından karşılanmalıdır. Bütün öğrencilere burs sağlanmalıdır. Bütün okullar, yurtlar devletleştirilmeli; piyasa elini sadece üniversiteden değil memleketten de çekmelidir.

TKH Gençliği, yalnızca bugününü değil yarınını yağmalayanlara karşı tüm gençliği insanca yaşam için mücadeleye çağırıyor!”