TKH: Bu katil sürülerine yaşam alanı yaratan AKP iktidarıyla helalleşmeyeceğiz!

"Ankara Gar Katliamı’nı unutmayacağız! Ülkenin başkentinde 103 yurttaşımızı katledenleri affetmeyeceğiz! Bu katil sürülerine yaşam alanı yaratan AKP iktidarıyla helalleşmeyeceğiz!"

TKH: Bu katil sürülerine yaşam alanı yaratan AKP iktidarıyla helalleşmeyeceğiz!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, faillerin Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ve ABD emperyalizminin taşeronluğunu yürüten cihatçı çeteler olduğu belirtilirken, “Bu katil sürülerine yaşam alanı yaratan AKP iktidarıyla helalleşmeyeceğiz!” denildi. “Ankara Gar Katliamı’nı unutmayacağız” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“103 yurttaşımızın katledildiği Ankara Gar Katliamı’nın üzerinden 7 yıl geçti. Ülke tarihimizin en acı ve en kanlı katliamı bugün bizzat AKP’nin elinde bulunan sermaye devleti tarafından unutturulmak istenmektedir!

Görülen dava süreci katliamın üzerini örtme girişiminin bir başka örneği olarak karşımızdadır. AKP iktidarının bu katliama karşı duyarsızlığı ise bu katliamın suç ortaklığından kaynaklanmaktadır.

Ankara Gar Katliamı, bir insanlık suçu olarak tarihe geçmiştir. 103 yurttaşımızın katledildiği bu insanlık suçunun sessizlikle ve sürece bırakılarak unutturulmasına izin verilmemelidir.

Ankara Gar Katliamı’nın failleri bellidir. Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren ve ABD emperyalizminin taşeronluğunu yürüten cihatçı çetelerdir.

Bu çetelerin ülkemizde cirit atmasını sağlayan, her türlü desteği veren ise AKP iktidarı olmuştur. Bu katliamın en büyük suç ortağı AKP iktidarından başkası değildir. Emperyalizmin hizmetinde Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanlığını üstlenip, cihatçı terör gruplarının hamiliğini yürüten ve ülkemizin dış politikasını bu eksende kuran AKP iktidarının yaratmış olduğu zemin, iklim ve bu yöndeki politik adımlar, bu katliamın yolunu döşemiştir.

Ankara Gar Katliamı’nın karanlıkta kalan yönleri derhal açığa çıkarılmalı, bu katliamın yaşanmasında sorumluluğu bulunan herkes yargılanmalıdır!

Ankara Gar Katliamı’nı unutmayacağız! Ülkenin başkentinde 103 yurttaşımızı katledenleri affetmeyeceğiz! Bu katil sürülerine yaşam alanı yaratan AKP iktidarıyla helalleşmeyeceğiz!”