TKH: Birazcık yüzleri kızarıyorsa bakanlar istifa etmelidir!

"Sayıştay raporuna ve doğrudan bakanın ziyaretine rağmen bu katliamın ortaya çıkmasının politik sorumluluğu AKP’nin ve ilgili bakanlarındır!"

TKH: Birazcık yüzleri kızarıyorsa bakanlar istifa etmelidir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Enerji ve Tabi Kaynaklar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarının Bartın’da yaşanan katliama ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Açıklamada, “AKP zeytinyağı gibi üste çıkmayı bırakmalıdır! 20 yıldır iktidardasınız, Soma ve Ermenek’te yaşananlar ortadayken niye önlem almadınız ve denetlemediniz?” denildi.  “Birazcık yüzleri kızarıyorsa Bakanlar istifa etmelidir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bir değil, iki değil…

Soma ve Ermenek’ten sonra Amasra’da 41 madencinin yaşamını yitirmesinin hesabı verilmelidir!

Sayıştay’ın 2019 Yılı Denetim Raporu’nda yazdığı ‘maden ocağında ani gaz degajı ve grizu patlama riskinin arttığı’ konusunda uyarısı resmi belgelerde dururken neden önlem alınmadığının yanıtı verilmelidir!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı’nın Eylül ayında yaptığı ziyarette dile getirdiği ‘Soma’daki patlamanın ardından alınan tedbirlerden sonra iş kazaları bıçak gibi azalır hale geldi. Evet sıfırlayamadık. Gönül ister ki hedefimiz o, sıfır ölümlü iş kazası olsun.’ sözünden yaklaşık 1 ay sonra böylesi bir katliamın yaşanmasının yanıtı verilmelidir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, üstlendiği bakanlık görevinin yükümlülüklerini neden yerine getirmediğini açıklamalıdır?

Neden önlem alınmadı?

AKP zeytinyağı gibi üste çıkmayı bırakmalıdır! 20 yıldır iktidardasınız, Soma ve Ermenek’te yaşananlar ortadayken niye önlem almadınız ve denetlemediniz?

Sayıştay raporuna ve doğrudan bakanın ziyaretine rağmen bu katliamın ortaya çıkmasının politik sorumluluğu AKP’nin ve ilgili bakanlarındır!

Birazcık vicdanınız varsa ve yüzünüz kızarıyorsa istifa edin!

Enerji ve Tabi Kaynaklar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları derhal istifa etmelidir!”