TKH: 2023’te yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin yüzyılı için ileri!

"Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz ortamında, gericiliğin hız kesmeden tüm toplumu teslim almaya çalıştığı, ülkemize takılan emperyalist boyunduruğun daha sıkı hale geldiği ve baskının, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve sömürünün katmerleştiği bir yılı daha geride bıraktık."

TKH: 2023’te yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin yüzyılı için ileri!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yeni yıl dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada “2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması vesilesiyle Türkiye işçi sınıfının mücadelesi açısından da önem taşıyan dönem olacaktır. Şimdi görev Cumhuriyet’i yıkıp üzerinde tepinenlere, sermayeye, gericiliğe ve işbirlikçilere karşı emekçilerin yüzyılının başlatılmasıdır.” denildi. “2023’te yeni bir Cumhuriyet, emekçilerin yüzyılı için ileri!” başlığıyla yayımlanan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Dünyada ve ülkemizde patronların egemenliğinin ve emperyalizmin saldırganlığının devam ettiği bir yılı daha kapatıyoruz.

Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz ortamında, gericiliğin hız kesmeden tüm toplumu teslim almaya çalıştığı, ülkemize takılan emperyalist boyunduruğun daha sıkı hale geldiği ve baskının, adaletsizliğin, hukuksuzluğun ve sömürünün katmerleştiği bir yılı daha geride bıraktık.

2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması vesilesiyle Türkiye işçi sınıfının mücadelesi açısından da önem taşıyan dönem olacaktır.

Şimdi görev Cumhuriyet’i yıkıp üzerinde tepinenlere, sermayeye, gericiliğe ve işbirlikçilere karşı emekçilerin yüzyılının başlatılmasıdır.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi bu anlamıyla 2023 yılının emeğin, laikliğin, bağımsızlığın ve işçi sınıfının kazandığı bir yıl olacağına inanmaktadır.

Tarikatlara inat 2023’te laiklik kazanacak!

İstibdat rejimi ve padişahlık özlemlerine inat 2023’te yeni bir Cumhuriyet mücadelesi kazanacak!

Patronların ve haramilerin egemenliğine inat 2023’te bu ülkenin emekçileri kazanacak!

Emperyalizme ve işbirlikçilerine inat, 2023’te “Tam Bağımsız Türkiye” diyenler kazanacak!

Bu düşüncelerle yeni bir mücadele yılına merhaba diyor ve tüm emekçi halkımızın, AKP karanlığına direnenlerin yeni yılını kutluyoruz.

Dünyayı sosyalizm kurtaracak!”