TKH, 1 Mayıs 1977'de katledilenleri unutmadı

“Bu krizin faturasını ödemeyeceğimizi bu krizin mimarı kimse onun ödemesi gerektiğini söylüyoruz. 1 Mayıs meydanlarında bu faturayı ödemeyeceğiz aksine ödeteceğiz diyen bir işçi sınıfı iradesine ihtiyaç var."

TKH, 1 Mayıs 1977'de katledilenleri unutmadı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bugün Taksim Kazancı Yokuşu’nda gerçekleştirdiği basın açıklaması ile 1 Mayıs 1977’de katledilenleri andı. TKH İstanbul İl Örgütü’nün çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasında, Kazancı Yokuşu’na katledilenlerin anısına karanfiller bırakılırken, TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de, bir konuşma gerçekleştirdi. Tekerek, bu düzenin kökten değişmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“Bu krizin faturasını ödemeyeceğimizi bu krizin mimarı kimse onun ödemesi gerektiğini söylüyoruz. 1 Mayıs meydanlarında bu faturayı ödemeyeceğiz aksine ödeteceğiz diyen bir işçi sınıfı iradesine ihtiyaç var.

Bu düzen kökten değişmelidir ve bu düzeni işçi sınıfı değiştirir. 2022 1 Mayıs’ı işçi sınıfının sadece AKP ile değil, sadece patronlarla değil, sadece sağ siyasetçilerle değil bu düzenin bütün sahipleriyle hesaplaşması anlamına gelecektir. Biz bu hesaplaşmayı oldukça güçlü bir biçimde yapacağız. İşçi sınıfı örgütlenecek, büyüyecek meydanı bunlara bırakmayacak ve yumruğunu, masaya, siyasete vuracak. O zaman ülkede, eşitlik, bağımsızlık, aydınlanma konuşulacak. Emekçilerimiz artık açlığı, yoksulluğu, sefaleti konuşmak zorunda kalmayacak. Partimiz 2022 1 Mayıs’ına bu düşüncelerle, bu siyasi amaçlarla, bu mücadeleyle giriyor”