Telateks işçileri eylemde

“Bizim tek geçim kaynağımız bu fabrika. Hayatlarımızı ve ailemizi buradan almış olduğumuz ücretle geçindirmeye çalışıyoruz. Şubat ayında almış olduğumuz enflasyon zammı buhar oldu. Geçim sıkıntılarımız arttı.”

Telateks işçileri eylemde

Disk Tekstil- İş Sendikasının örgütlü olduğu Manisa Telateks fabrikasında çalışan işçiler enflasyon farklarının verilmemesi ve bazı işçilerin ücretsiz izne çıkarılmasına karşı 28 Ağustos’ta fabrika önünde bir eylem gerçekleştirdi.
Ekonomik krizin etkilerini her geçen gün daha çok hisseden işçiler artan hayat pahalılığına karşı geçinemediklerini dile getirdiler. Şubat ayında aldıkları enflasyon zamlarının buhar olduğunu söyleyen işçiler, “Bizim tek geçim kaynağımız bu fabrika. Hayatlarımızı ve ailemizi buradan almış olduğumuz ücretle geçindirmeye çalışıyoruz. Şubat ayında almış olduğumuz enflasyon zammı buhar oldu. Geçim sıkıntılarımız arttı.” diye belirttiler.

Geçim sıkıntılarının artması, hayat pahalılığı ve almış oldukları ücretlerinin geçinebilmeleri için yeterli olmadığı için ücretlerinde iyileştirme talebinde bulunduklarını söyleyen işçiler, “Ücretin tek muhatabı olan işverenden iyileştirme zammı talebimiz oldu. Zam talebimiz bütçe olmadığı ileri sürülerek geri çevrildi. Fabrika içerisinde ayrımcılık yapılarak sadece posta başlarına enflasyon farkı verildi. Sadece bir kesimin düşünülmesi kabul edilemez. Bizler de hakkımızı almak için tekrardan iyileştirme zammı talebinde bulunduk.” dediler.

31 Ağustos tarihine kadar ücretsiz izne çıkarılan bazı işçiler, ‘İşçiyiz haklıyız hakkımızı alırız’, ‘Direne direne kazanacağız’, ‘İşçiler birlik olursa yer yerinden oynar’, sloganları eşliğinde yürüyerek fabrika önünde basın açıklaması okuyup, ücretlerinde iyileştirme taleplerini gür bir sesle dile getirdiler.