TBMM Başkanı Şentop: Batıdaki gibi giyinenler kendini kültürlü sanıyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, imam hatip okullarını savunduğu konuşmasında "Türkiye'de Batıdaki gibi giyinenler, kendilerini modern, bilgili, kültürlü insanlar olarak zannediyorlar" dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Batıdaki gibi giyinenler kendini kültürlü sanıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) 4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen ÖNDER İmam Hatipliler Kurultayı’na TBMM Başkanı Mustafa Şentop da katıldı.

Şentop konuşmasında imam hatip okullarına övgüler düzerken, “bu okullardan rahatsız olan çevrelerin olduğunu söyleyip şu ifadeleri kullandı:

“Onların esas rahatsızlığı imam hatip liseliler değildir. İmam hatip liselerinin muhtevasıyla ilgili bir rahatsızlık var. Dine karşı, dindarlığa karşı, Türkiye’deki milletin temel değerlerine karşı olan, husumetlerini, düşmanlıklarını açıkça ifade edemeyenler imam hatip liselerine, imam hatip liselerinden mezun olan öğrencilere karşı bunu ifade ediyorlar. Tabii bunun bir kısmı bilinçlidir. Bir kısım insanlar neyin ne olduğunu bilerek ve kasten bunu yapıyorlar. Ama büyük bir kısmı da cehalet sebebiyledir. Çünkü Türkiye’de yüzünü batıya çeviren, batıdaki insanlar gibi giyinenler, yüzünü, gözünü, saçını, kaşını batılı insanlar gibi yapanlar kendilerini modern, bilgili, zeki, kültürlü insanlar olarak zannediyorlar. Bunlar önemli ölçüde sadece kendi içinde bir araya geldiklerinde ve hep birbirlerinin görüşlerini teyit eden konuşmalar yaptıkları için de kendileri dışındaki dünyadan çok büyük ölçüde habersizler. Neler olup bittiğini farklı dünya görüşüne sahip olanların yasayış tarzına sahip olanların neler bildiğini, bilgi, kültür ve zeka derecesini ölçmekten, anlamaktan, takdir etmekten acizler. Bunu büyük anlamda cehalet olarak ifade ediyorum.”

ÇOCUKLARI CEMAAT OKULUNDA OKUDU

Dört çocuğu olan Meclis Başkanı Şentop’un büyük oğlu Mehmet Selahattin ile kızı Seniha Begüm’ü kapatılan ‘FETÖ’ okullarında okuttuğu biliniyor. Kapatılan Anafen okullarında okuyan Mehmet Selahattin Şentop, 2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda tüm soruları doğru cevaplayarak ilk 100’e girmişti.

Bu “sınav başarısı” nedeniyle, o dönem AKP MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili olan Mustafa Şentop da oğluyla birlikte, ‘FETÖ’ bağlantısı nedeniyle kapatılan STV’nin yayınına katılmıştı.