Tarih belli oldu: Düzen muhalefeti bu kez DEVA'da buluşuyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendisinin de aralarında olduğu 6 siyasi liderin partisinin ev sahipliğinde 27 Mart'ta buluşacağını açıkladı.

Tarih belli oldu: Düzen muhalefeti bu kez DEVA'da buluşuyor

CHP ve İYİ Parti’nin başını çektiği, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ adını verdiklerini bir mutabakat metni etrafında bir araya gelen 6 partinin üçüncü buluşmasının adresi belli oldu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin ikinci kuruluş yıldönümü kapsamında basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhuriyet‘ten Sertaç Eş’in aktardığına göre, Babacan, 6 liderin üçüncü buluşmasının kendisinin ev sahipliğinde 27 Mart’ta gerçekleştirileceğini de kaydetti. Gelişmelerin doğal akışının 6 partinin ittifakı yönünde ilerlediğini belirten Babacan, “Cumhurbaşkanı adayının liderlerin mutabakatıyla belirlenmesi ve bu konunun ileri aşamalar bırakılması konusunda anlaşıldığını” belirtti.

‘ADAY’ YANITI

Cumhurbaşkanı adayı konusunun 6 liderin toplantılarında iki boyutuyla gündeme geldiğini belirten Babacan, “Adayın 6 liderin mutabakatıyla belirlenmesi ve bu konu için erken olduğu ileri bir tarihe bırakılması konusunda uzlaşıldı” dedi.

Hatırlanacağı üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ekonomi konusunda nasıl bir yol izleneceği konusundaki soru üzerine “Bu konuda Deva Partisi tarafından başlatılan bir çalışma var, biz de buna katılacağız. Kısa süre sonra bu taslak üzerine altı parti çalışmaya başlayabilir” dediği öğrenilmişti.