Tansu Çiller verilen desteği yetersiz buldu: Eskiden parti kurmak için pazar yeri yeterliydi şimdi plazalar...

Mustafa Balbay bugünkü yazısında, Cumhur İttifakı’nın getirdiği yeni seçim yasasına değinirken, yeniden siyasete döneceği iddia edilen Tansu Çiller hakkında da çarpıcı bilgiler verdi.

Tansu Çiller verilen desteği yetersiz buldu: Eskiden parti kurmak için pazar yeri yeterliydi şimdi plazalar...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay bugünkü yazısında Tansu Çiller cephesinin Cumhur İttifakı tarafından verilen desteğin yetersiz olduğundan yakındığını söyledi.

“Tansu Hanım’la Saray, pek çok konuda anlaşır ama maddi konuda zor anlaşır. Bize kadar gelen bilgilere göre örgütlenme konusunda verilen destek yetersiz bulunmuş!” diyen Mustafa Balbay’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“İlle HDP eksenli düşünmek de Saray’a yakışmaz.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Saray’a yönelik en ağır eleştirileri yapıyor. Ancak Saray’ın buna aynı tonda karşılık vermediğini görüyoruz. Anadolu diliyle söylemek gerekirse yedi baharın yoğurduğunu yemiş Akşener, yolunu çok net çizmiş durumda. Buna karşın birileri, “Saray’daki senin abin sayılır” derse de şaşırmamak gerekir.

Tansu Çiller’in milletini çok özlemesi, vefa borcunu ödemek istemesi hayra alamet değil. İlk demeçlerini TRT, ATV’ye vermesi, Sabah’a konuşması her şeyi gösteriyor. Ne diyor Cervantes:

Bana, seni öven medyayı söyle, senin kim olduğunu söyleyeyim!

Tansu Hanım’la Saray, pek çok konuda anlaşır ama maddi konuda zor anlaşır. Bize kadar gelen bilgilere göre örgütlenme konusunda verilen destek yetersiz bulunmuş!

Ee eskiden parti kurmak için pazar yeri yeterliydi, şimdi plazalar dar gelebiliyor!

Saray’ın etrafına küçük partilerden bir koronun kurulması siyaset tarihimizin ilginç bir deneyimi olacak. Erdoğan’ın kafasındaki şu:

Çok partili tek liderli sistem!

Saray’ın bütün bu planları MHP’de nasıl yankılanır?

Erdoğan’la Bahçeli bazen görüşmüyor! Aralarından su sızmadığı baraj inşasından da belli. Ancak bu ortaklıklar iktidar süreci için! Masanın her an değişebileceğini ikisi de biliyor.”