Tansu Çiller konuştu: Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım

Eski Başbakan Tansu Çiller, aktif siyasete dönme konusunda henüz bir karar vermediğini söylerken 'Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal' dedi.

Tansu Çiller konuştu: Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım

Siyasete dönmek için görüşmeler yaptığı konuşulan ve “Her tarafı kucaklayan bir merkez sağ gerekiyor” sözleriyle gündeme gelen eski Başbakan Tansu Çiller, iktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya Grubu’nun etkinliğinde konuştu.

“Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi”nde ATV Spikeri Nihan Günay’ın sorularını yanıtlayan Çiller, “aktif siyasete dönme konusunda henüz bir karar vermediğini ancak neye karar verirse versin bunu koltuk için yapmayacağını” söyledi. Çiller, “Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal” diye ekledi.

“Bu millet bana sadece ilk kadın başbakanlığı görevini vermedi. İlk kadın hazine bakanı, ilk kadın içişleri bakanı, ilk kadın başbakan yardımcısı ve sonrasında ilk kadın başbakanlığı verdi” diyen Çiller’in açıklamaları şöyle:

“Ben milletimi özledim. Beni aktif siyasete katmak için geçmişte de otobüslerle geldiler. Eğer ülkemi büyük bir sıkıntıda görmezsem, ona çözüm üretebilecek bir katkım olmazsa, bana bir talep de olmazsa siyasetle meşgul olmam. Ancak gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum. Her şeyden daha fazla tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Tecrübelerimi özellikle gençlerle paylaşmak istiyorum. Çünkü onlar bilmiyorlar. Önlerine konan şeyleri kabul ediyorlar. Bunu karşılaştırmak lazım. Bunları tecrübelerimle, aldığım derslerle paylaşmaya hazırım.

Sadece hazır değilim, bunu istiyorum. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım. O kadar açık ki içimde, o kadar buna kararlıyım ki. Neye ihtiyaç görürsem orada olmaya çalışacağım. Ben verebildiğim kadarıyla, kim almak isterse alabildiği kadar.”