Taliban ve Pakistan ordusu arsında çatışma

Afganistan Pakistan sınırında Taliban güçleriyle Pakistan sınır muhafızları arasında yaşanan çatışmada her iki taraftan da kayıplar olduğu bildirildi.

Taliban ve Pakistan ordusu arsında çatışma

Taliban yetkililerinden Bilal Kerimi, Twitter’daki kişisel hesabından yaptığı açıklamada Taliban güçleriyle Pakistan sınır muhafızları arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Kerimi, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dirvend sınırı yakınında askeri tesisler ve karakol kurulmaması kararlaştırılmıştı; ancak Pakistan güçleri tesislerini bu ortak sınırın yakınına yapmaya çalıştı. Taliban güçleri görüşmek ve hatırlatmada bulunmak için Afganistan güçlerine yaklaşınca Pakistan sınır muhafızları ateş açmaya başladı.”

Kerimi, Pakistan sınır muhafızlarının ateş açması üzerine Taliban güçlerinin de ateş açtığını belirterek yaşanan çatışmada her iki tarafın da kayıplar verdiğini açıkladı.

Çatışmada kaç kişinin öldüğüne ya da yaralandığına dair rakam açıklanmazken, Pakistan yetkilileri, Pakistan’ın sınıra çit çekmeye çalıştığını ve şimdiye kadar bu sebeple birçok defa çatışma yaşandığını belirtti.