Taliban sözcüsü Diyarbakır’da

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, kürsüye çıkarak Kılıçarslan'a ve buluşmayı organize eden Alimler ve Medreseler Birliğine teşekkür ederek “Afganistan'ın kurtuluşunda Ulema'nın rolü” konulu bir konuşma yaptı.

Taliban sözcüsü Diyarbakır’da

Diyarbakır’da düzenlenen ve iki gün devam edecek olan “7. Âlimler Buluşması” toplantısına Türkiye, Suriye, İran, Afganistan’dan çok sayıda radikal İslamcı davetli olarak katıldı. Davetliler arasında dikkat çeken isimlerden biri de Afganistan’daki İslam Emirliği ve Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid oldu.

Mücahid’in yanı sıra toplantıya Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Suriyeli Şeyh Zahid El Haznevi, Dünya Alimler Birliği Erbil Temsilcisi Ahmed Abdulvahap Pencwini, Şeyh Esad El Çokreşi Medresesini temsilen Mehmet Fırat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını ise Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı eski Hizbullah hükümlüsü Enver Kılıçarslan yaptı. Ardından söz alan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, kürsüye çıkarak Kılıçarslan’a ve buluşmayı organize eden Alimler ve Medreseler Birliğine teşekkür ederek “Afganistan’ın kurtuluşunda Ulema’nın rolü” konulu bir konuşma yaptı.

Mücahid, “Afganistan; İngiltere, Rusya ve ABD tarafından üç kez işgal edildi, ancak Alimlerin önderliğinde işgallere son verildi. Alimler Cihad safını yönettiler. İslam düşmanları günümüzde medya başta olmak üzere türlü yollarla İslam’a ve Müslümanlara iftira atıyor, bu iftiralar Hz. Muhammed döneminden bu yana devam ediyor. Afganistan’da insanlar cehalete yönlendiriliyordu. Ama Alimler bütün meseleleri çözdüler. Gizliden günahlar işleniyor olabilir ancak açıktan yapılanı ülkemizde kalmamıştır, bu da Alimler sayesinde olmuştur” dedi.

Afganistan İslam Emirliği’nin batılı ülkeler tarafından halen tanınmadığını belirten Mücahid, “Bu İslami bir yönetimdir, eğer bu rejimi tanırlarsa İslam’ı da tanımış olacaklar. Ancak sıkıntıları İslam’la olduğu için kabul etmiyorlar. Emirlik olarak gereken tüm emniyet ve güvenlik olmak üzere tüm şartları sağlıyoruz. Günümüzde ahlaki itfada karşı durmamız gerekiyor. Bu da gelecek nesilleri tehdit ediyor. İnternet ve başka yollarla yapılıyor. Alimler bunun önüne geçebilmelidir. Bu da tebliğ ve medreselerle olur” diye konuştu.