Taksim'de polis ablukası altında Gezi eylemi

Haziran Direnişi'nin 9'uncu yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine gerçekleşen basın açıklaması, yoğun polis ablukası altında yapıldı.

Taksim'de polis ablukası altında Gezi eylemi

Haziran Direnişi’nin 9. yılında Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla yapılacak eylem öncesi siyasi partiler ile emek ve meslek örgütü üyeleri TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin önünde toplandı.

Şubenin bulunduğu sokağı ablukaya alan polis, Gezi Parkı’nda anma yapmak üzere yürüyüşe geçmek isteyen kitleye müdahale etti.

Taksim Dayanışması basın açıklaması bunun üzerine polis barikatı önünde okundu.

Sık sık”Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganlarının atıldığı açıklamada “Kavganın, hakaretin, öfkenin olağan, makbul bir siyaset yapma yöntemi ve seçim yatırımı haline getirilmesine; Gezi Parkı’nın yurttaşların kutuplaştırılacağı yeni bir araca dönüştürülmesine, her haksızlıkta her hukuksuzlukta sesini çıkaran, mağdurların sözü olan, özverili mücadeleleriyle simge olmuş bu ülkenin güzel insanlarının hapishanelerde tutulmasına izin vermeyelim” denildi.

Taksim’deki polis ablukası, basın açıklamasının ardından da devam ediyor. Polis ekipleri, Makine Mühendisleri Şubesi’ne sığınan kitlenin çıkışına izin vermiyor.

Makine Mühendisleri Odası’nın sosyal medya hesabından “Binamıza dönük saldırılar devam ediyor. Kamuoyunu binamızın bulunduğu sokaktaki ve bina içindeki yurttaşlara sahip çıkmaya çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI: 170 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Valiliği, eyleme yapılan polis saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. “Bazı sosyal medya hesaplarından yapılan çağrılarla Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü bahanesiyle bugün Beyoğlu ilçemizin muhtelif semtlerinden Taksim Meydanı’na izinsiz toplu yürüyüş teşebbüsleri olmuştur. İpek Sokak, TMMOB Binası önü, Galatasaray Meydanı ve Sıraselviler Caddesi’nden Taksim Meydanı’na doğru izinsiz toplu yürüyüşe geçen gruplara güvenlik güçlerimizce: İlimizde 2911 Sayılı Yasa uyarınca toplantı, gösteri, basın açıklaması ve yürüyüş gibi faaliyetler için belirlenen yerler arasında Beyoğlu ilçemizin bulunmadığı; yapılmak istenen yürüyüşlerin yasal olmadığı belirtilerek eyleme son verilmesi için yoğun uyarı ve ikazlarda bulunulmuştur” denilen açıklamada Taksim Meydanı’na yürümek 170 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı duyuruldu.

AYSEL TEKEREK: GEZİ YARGILANAMAZ, GEZİ DİRENİŞİ ENGELLENEMEZ

Eylemde Türkiye Komünist Hareketi (TKH) İstanbul İl Örgütü üyeleri birlikte yer alan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek de “Gezi’nin 9’uncu yıldönümünde, Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz arkadaşlarımızı istedik. Ancak polisin müdahalesi sözkonusu oldu. Tüm halkımıza sesleniyoruz: Gezi yargılanamayacağı gibi, Gezi Direnişi de engellenemez. Mutlaka ama mutlaka başladığımız işi bitireceğiz. Bu karanlıkları aşıp aydınlık Türkiye’yi kuracağız” dedi.