Suriyelilerin aracına sahte para ve uyuşturucu koyan polisler tutuklandı

Suriyelilerin aracına sahte para ve uyuşturucuyu koyduğu belirlenen polisler tutuklandı. Araçtaki yüklü miktarda parayı tutanaklara da eksik geçirildiği anlaşılınca 6 polis tutuklandı.

Suriyelilerin aracına sahte para ve uyuşturucu koyan polisler tutuklandı

İki Suriye vatandaşı 13 Mart’ta ‘Parada sahtecilik ve kullanmak için uyuşturucu bulundurmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; yapılan inceleme sonucu 2 Suriyeli’nin aracına sahte parayı ve uyuşturucuyu Esenyurt Yıldırım ekibindeki polislerin yerleştirdiği ortaya çıktı. Araçta bulunan yüklü miktar paranın da yine polisler tarafından tutanaklara eksik yazıldığı öğrenildi. 6 polis tutuklandı.

Emniyet ve savcılık tutanaklarına göre; 13 Mart tarihinde Esenyurt’ta Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman isimli şahısların aracı polis ekiplerince durduruldu. Araçta Suriyelilerin çalıştıkları firmaya ait olduğu belirtilen 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL nakit para bulunuyordu. Araç polis ekiplerince arandı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Araçta uyuşturucu, yüklü bir miktar para ve bir kısım sahte para bulunduğu belirtilerek Muhammed Nadir Hamud ve Maher El Salman gözaltına alındı. Yunus Emre Şehit Kenan Kumaş Polis Merkezi’ne götürülen Suriyeliler araçlarına uyuşturucu ve sahte parayı yerleştirenlerin aramayı yapan polisler olduğunu söyleyerek onlardan şikayetçi oldu.

Yapılan inceleme sonucu Suriyelilere ait araca uyuşturucu maddeyi polislerin yerleştirdiği ortaya çıktı. Bununla da yetinmeyen polislerin, araçta bulunan 9 bin 156 dolar ve 33 bin 900 TL parayı resmî tutanaklara 3 bin 456 dolar ve 14 bin 770 TL olarak kaydettiği öğrenildi. Araca yine polisler tarafından bir miktarda sahte para yerleştirildi.

6 POLİS TUTUKLANDI

Polisler hakkınca adli ve idari soruşturma başlatıldı. Eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen Esenyurt Yıldırım ekiplerde görevli polis memurları Burhan A., İlhami Y., Ekrem Y., Emrah A., Mehmet Salih G., Mehmet S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Suriyeliler ise serbest bırakıldı.