Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik saldırıları sürüyor

Bakan Soylu, "İçişleri Bakanlığı, birçok belediyede 2 bin 32 soruşturma yaptı. Her partiden belediyelerle ilgili özel teftiş sayısı 166. 2019'da 40, 2020'de 3, 2021'de 6 AK Parti belediyesin özel teftiş yapılmış. 2020'de 4, 2019 yılında 25 CHP belediyesine özel teftiş yapılmış. 2020'nin tamamında ben özel teftiş aldım" dedi.

Süleyman Soylu'nun İBB'ye yönelik saldırıları sürüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A haberde katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

İBB’ye yönelik ‘terör teftişi’ ile ilgili konuşan Soylu, “İBB’de mesela, diyor ki ‘Adli sicil kaydı temiz’. Millete yalan söylemeyin, beni neyin temiz olup olmadığını biliyorum. Elinizde çok sosyal medya troll’ü olması yalanınızı doğru kılmaz. Her ay gazetecilere 15, 30 bin lira, bazı gazetecilere başka şeyler vermek sizi haklı ve meşru kılmaz,” dedi.

Soylu,HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in, Adıyaman’da 2017’de düzenlenen operasyonda öldürülen PKK’li Volkan Bora ile fotoğraflarına ilişkin “Biz yaşananları görmezden gelemeyiz. Sırtımızı dönemeyiz” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Biz bu resme sırtımızı dönemeyiz. Muhalefet gibi sulandırma yapamayız, görmezden gelemeyiz. Terörü sorun görenlerin oranı yüzde 1.3’e düşmüş Türkiye’de. Grup toplantılarında ne İYİ Parti Meral Akşener, ne Kemal Kılıçdaroğlu, ne HDP “Bu fotoğraf doğru değildir. Terörle bu kadar iç içe girmiş bu anlayışı şiddetle reddediyoruz” diyemedi. Bir tanesi bir şey söyleyemedi.” ifadelerini kullandı.