Süleyman Sazak, MHP'den istifa ettiğini duyurdu

İkinci Milliyetçi Cephe hükümetlerinden Gün Sazak'ı oğlu Süleyman Sazak istifa ettiğini açıkladı.

Süleyman Sazak, MHP'den istifa ettiğini duyurdu

Eski MHP Eskişehir Milletvekili Süleyman Sazak MHP, üyeliğinden istifa ettiğini Twitter hesabı üzerinde duyurdu. Sazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda MHP’ye yönelik eleştrilerde de bulundu.

Sazak açıklamasında, “Türk milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar” ifadelerini kullandı.

halktv.com.tr’dan Seyhan Avşar‘a da konuşan Sazak, “Ülkenin gidişatını her anlamda beğenmiyorum. Beğenilecek bir tarafı yok. Ahlaki olarak da, siyasi olarak da, ekonomik olarak da beğenilecek bir tarafı mı kaldı? Milliyetçi Hareket Partisi’nin buna destek vermesi beni çok üzdü” ifadelerini kullandı.

“Bunu da her zaman ortaya koydum” diyen Sazak, şunları ifade etti:

“Bir insan için baba partisinden bir anda istifa etmek kolay bir şey değil. 2 gün evvel E-Devlet üzerinden istifa ettim. Ancak biraz düşündüm ne yapmam gerektiğini. İstifa öncesi de sonrası da benim herhangi bir parti ile bağlantım olmadı. Memleketin gidişatı bir tavır koymayı gerektirdi. Türk milliyetçiliğinin nasıl olması gerektiğiyle ilgiliydi tavrım. Ahlaki, hukuki, siyasi ve ekonomik olarakta ülkede beğenilecek bir durum kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu duruma destek olmasını anlayamıyorum. Partinin sahibi olanlardandım. Ancak baktım ki sahipliğimiz kalmamış. Bazı şeyler tanıdığım kimse kalmadı. Partiyi boşalttılar.”

“İyi Parti’ye geçmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki soruya Sazak, “Şu an emekli bir insanım bir şey yapar mıyım bilmiyorum. Planım yok” diyerek yanıt verdi.

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan size bir teklif gelirse nasıl bir adım atarsınız?” sorusuna ise Sazak, “Mansur arkadaşım. Gel beraber gezelim derse tabii ki destek olurum” diye konuştu.