Soylu'nun yardımcısıydı: 3 ay önce Sayıştay'a, şimdi de AYM üyeliğine seçildi

TBMM Genel Kurulunda gizli yapılan oylamada Anayasa Mahkemesi üyeliğine, eski İçişleri Bakan Yardımcısı Sayıştay üyesi Muhterem İnce seçildi.

Soylu'nun yardımcısıydı: 3 ay önce Sayıştay'a, şimdi de AYM üyeliğine seçildi

TBMM Genel Kurulu’na Anayasa Mahkemesi’ne üye seçimi yapıldı. CHP ve HDP’nin katılmadığı seçimin ilk tur oylamasında 400 oy arandı. İlk turda Muhterem İnce 240 oy aldı. İkinci tur oylamada 301 oy arandı.

İkinci tur oylamada Muhterem İnce 279 oy aldı. Üçüncü tur oylamada en yüksek oyu alan iki aday yarıştı. Üçüncü tur oylamada, Muhterem İnce 282 oy alarak Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

İnce, AYM üyeliğine seçilmesine ilişkin Twitter hesabından “Sayıştay’da teşrik-i mesaide bulunduğumuz kıymetli Sayıştay Üyeleri ve Gazi Meclisimizdeki saygıdeğer Milletvekillerinin büyük teveccühleri ile Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak seçilmiş bulunuyorum. Rabbim, hukuk ve adalet yolculuğunda bu güvene layık olmayı nasip etsin” açıklaması yaptı.

AYM’YE GİRMESİ İÇİN SAYIŞTAY ÜYESİ YAPILDI

7 Ağustos 2018 tarihine kadar İçişleri Bakanlığı’nda müsteşarlık görevini sürdüren İnce, 8 Ağustos 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararıyla İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atandı. İnce, 29 Haziran 2022 tarihinde de TBMM Genel Kurulu’nda Sayıştay Üyeliğine seçilmişti.

Anayasa Mahkemesi’ne TBMM tarafından 2010 yılında Sayıştay’dan atanan Hicabi Dursun, 6 Ekim 2022’de yaş haddinden emekliye ayrılacak. Bu nedenle TBMM, Dursun’un yerine Sayıştay üyeleri arasından bir ismi AYM üyesi olarak atamak zorundaydı. O isim de Soylu’nun “gölge”si olarak nitelenen Muhterem İnce oldu.