Soylu'nun sürpriz BAE ziyareti: Peker önceden haberdar edilmiş

İddiaya göre BAE yetkilileri, İçişleri Bakanı Soylu'nun ziyaretinden Peker'i haberdar etti.

Soylu'nun sürpriz BAE ziyareti: Peker önceden haberdar edilmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkücü mafya lideri ve hakkında “kırmızı bülten” kararı olan Sedat Peker’in bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti.

Burada Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al Nahyan’la görüşen Soylu’nun gündeminde Peker’in Türkiye’ye iadesinin de olduğu yönünde iddialar dile getirildi.

Tele 1‘de yayınlanan Açıkça programının sunucusu Gökmen Karadağ da görüşmeye ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaştı. Karadağ, elde ettiği bilgilere ziyaretin İçişleri Bakanlığı’nın resmi programında olup olmadığıyla ilgili bir belirsizlik olduğunu söyledi.

Karadağ, buna karşın Peker’e yakın kişilere BAE tarafından bu ziyaretin yapılacağı bilgisinin paylaşıldığını öğrendiğini dile getirerek “BAE yetkilileri bu ziyaretten Peker’i önceden haberdar etmişler” dedi.

Soylu’nun yanındaki heyette Emniyet Organize Suçlarla Daire Başkanı Resul Koloğlu’nun da yer almasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Karadağ, “Çünkü Peker’in hakkındaki davalar ve iade dosyasına eklenecek yeni soruşturma planları hakkında BAE’ye bir brifing verme amaçlı olduğu yönündeki tezi destekliyor” dedi.

Karadağ, Soylu’nun ziyaretiyle ilgili olarak Peker cephesinden görüştüğü kişilerin kendisine Peker’e atfen “Ben zebaniyi gülerek karşılarım. Cezaevinden çekinmem” sözünün hatırlatıldığını söyledi.