Soylu'nun 'Saldırı Münbiç'ten oldu' sözlerine Çataklı'dan açıklama

Çataklı, "Dezenformasyon haberini düzeltelim; İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, eylem talimatı Münbiç’ten, saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı'dan" dedi.

Soylu'nun 'Saldırı Münbiç'ten oldu' sözlerine Çataklı'dan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı olayında talimatın nereden geldiğiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Mersin’deki de İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu” açıkmasıyla ilgili çıkan haberlerin ardından ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Çataklı, şunları kaydetti:

“Dezenformasyon haberini düzeltelim, İstiklal’deki saldırıda teröristin Kobanili tekstilcinin evinde barındırılması talimatı Kobani’den, eylem talimatı Münbiç’ten, saldırıdan sonra teröristin saklanması talimatı Kamışlı’dan! Çarpıtarak korumaya çalışmayın, olayın faili PKK/PYD’dir.”

İçişleri Bakanı Süleymen Soylu, İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, “Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” diye konuşmuştu.

Soylu bugün yaptığı açıklamada ise, “Mersin’deki de, İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu. Münbiç’te de Amerika durmaktadır, PYD durmaktadır, PKK durmaktadır.” ifadelerini kullanmıştı.