Soylu'dan Suriye açıklaması: Sayın Cumhurbaşkanımız bizi talimatlandırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye'nin İdlib kentine ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buradan elimizi çekmememizi talimatlandırdı" dedi.

Soylu'dan Suriye açıklaması: Sayın Cumhurbaşkanımız bizi talimatlandırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’de geçtiğimiz günlerde ABD güçlerinin IŞİD bağlantılı bir gruba dönük hava saldırısı düzenlediği İdlib’e gitti.

Bölgede yapılan briket evleri ziyaret ettiği aktarılan Süleyman Soylu’nun gün içerisindeki diğer temas ve faaliyetleriyle ilgili ise bir ayrıntı verilmedi.

Bakan Soylu, briket evlerin bulunduğu bölgede basına yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin Suriye’den ne zaman çekileceği konusunda “Bir büyük sınavdan geçiyoruz. Yerlerinden, topraklarından edilmiş insanların zorluklarına el atacak mıyız atmayacak mıyız, varlığımız bizi şımartacak mı şımartmayacak mı, komşularımıza sırtımızı dönecek miyiz dönmeyecek miyiz?” dedi.

Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buradan elimizi çekmememizi, insani olarak sürekli burada bulunmamızı ve bu bölgelerdeki hayat standartlarını sürekli olarak yükseltilmesini talimatlandırdı. Bu çerçevede bütün kurumlarımız da çalışıyor” ifadelerini kullandı.