Soylu'dan İmamoğlu çıkışı: Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar

Mahkeme kararının etkilenmeye çalışıldığını öne süren Soylu, "Buna Bizans oyunu denir" şeklinde konuştu.

Soylu'dan İmamoğlu çıkışı: Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, karar sonrası tepkilerle kesinleşmemiş yargı kararının etkilenmeye çalışıldığını savundu.

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına ilişkin, “Yargı süreci devam ediyor. Kendi içlerindeki bir tartışmada bunu basamak olarak kullanıp öne geçmeye çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulunan Soylu, “Mahkeme kararını etkilemeye çalışıyorlar. Biz yapsak çarmıha gererler” dedi.

Soylu, şunları söyledi: “Bir önceki mahkeme safhında da bugün yapılanlar da anayasa 138’e aykırıdır. Yargının bundan sonraki süreçlerini etkilemeye çalışan, yargının kendi ilkeleri ile karar almasını etkilemeye çalışmaktır. Bunlardan bir tanesini biz yapsak, çarmıha gererlerdi. Buna Bizans oyunu denir. Bizi basamak kullanarak, bir adım öne geçebilir miyim diye bir süreçtir. Yargı süreci devam ediyor.”