Soylu ve Bozdağ arasında gerginlik

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin FETÖ firarisi olduğunu açıklaması AKP’yi karıştırdı.

Soylu ve Bozdağ arasında gerginlik

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin FETÖ firarisi olduğu yönündeki açıklamasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ arasında gerilime neden olduğu iddia edildi.

halktv.com.tr’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; Özel’in iddiası gündeme bomba gibi düşerken AKP içerisinde gerilime neden oldu. Gerilim önceki gün düzenlenen kabine toplantısına da yansıdı.

Soylu yardımcısı Çataklı’ya sahip çıktı. Bozdağ’ı suçlayan Soylu, Özel’in açıkladığı bilgilerin yargıdan sızdırıldığını öne sürdü. Yardımcısı Çataklı’nın kardeşi hakkındaki iddiaları araştırmayan Soylu’nun söylemleri kabinedeki bazı isimleri rahatsız etti.

Özel, geçtiğimiz hafta iktidarın “terör soruşturması” diye adlandırdığı, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeli hakkında hazırlanan raporun savcılığa teslim edilmesini değerlendirirken Çataklı’nın kardeşinin “FETÖ firarisi” olduğunu açıklamıştı.

Özel, Çataklı’nın kardeşi hakkında da şu bilgiyi vermişti:

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum, bakan yardımcının İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil de. Ondan sonra oturalım konuşalım. Terbiyesizliğin de bir haddi, hududu var.”

Özel’in bu sözlerine Çataklı, Twitter hesabından yanıt vermiş, kardeşinin 32 yıldır yurt dışında yaşadığını belirterek, “Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir” ifadeleri kullanmıştı.