Soylu: Geliyor gelmekte olan, bunları perişan edeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iftar programında 'Pençe-Kilit' isimli operasyondan söz etti, ". İnşallah öyle bir darbe vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar" dedi.

Soylu: Geliyor gelmekte olan, bunları perişan edeceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde düzenlenen iftar programında konuştu.

Irak’ın kuzeyinde yapılan ve ‘Pençe-Kilit’ adı verilen askeri operasyondan söz ederken şu ifadeleri kullandı:

“Hepinizin huzurunda söylüyorum; ahdımız var, andımız var. Çocuklarımız bir gün 23 Nisan Bayramı’nın mutluluğunu yaşıyorlar, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, bir kardeşiniz olarak söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı olarak söylüyorum, bu ülkede terör örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada, terör örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek bir anlayışı başlatıyoruz.”

Soylu, konuşmasında son dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla özdeşleşen bir slogana da başvurarak “Geliyor gelmekte olan, bunları perişan edeceğiz. Bizden sonraki nesiller terör örgütü görmeyecekler, isim bilmeyecekler; huzur, kardeşlik, yükselme, zenginlik, büyük ve güçlü Türkiye bilecekler. Çok sıkıntı çektik, çok maliyet ödedik, çok evlatlarımızı ay-yıldızlı bayraklarla toprağa gönderdik. İnşallah öyle bir darbe vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar. Onun için dualarınızı bekliyoruz” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN SAYESİNDE…”

Türkiye’nin yaşadığı sorunları Avrupa ve Amerika’dan önce atlatacağını öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zorluklarımız olabilir, sıkıntılarınız olabilir Bunu da bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Avrupa, Amerika ve dünya sıkıntı çekecek, çekmeye devam edecek, Türkiye Tayyip Erdoğan sayesinde sıkıntılarını onlardan çok daha çabuk bitirecek bir ülke olacak” diye konuştu.