Soylu 'festival'de: Yoklukla varlık arasında bir imtihan dünyasındayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'ta düzenlenen festivalde konuştu: "Yoklukla varlık arasında zenginlikle ve fakirlik arasında makam ve mevkiiyle işsizlik arasında bir sınav ve imtihan dünyasındayız."

Soylu 'festival'de: Yoklukla varlık arasında bir imtihan dünyasındayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak Cudi Dağı Sefine bölgesinde valilik ve belediye organizasyonuyla düzenlenen ‘2’nci Cudi Festivali’ etkinliğinde konuştu.

“Burada hep birlikteyiz, burada olamayan ama kalbi burada olan, gönlü burada olan ve milletinin bir tekinin gözyaşında hicran içerisinde olan sevincinde mutlu olan kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kardeşlerine selamlarını, muhabbetlerini, sevgilerini getirdim. Biz sizin emrinize amadeyiz. Biz sizin hizmetkarınızız. Gün olur biz gideriz başka kardeşlerimiz gelir. Bilesiniz ki onların da adımlarının sahibi bellidir. Onların da yürüyeceği yol ve menzili bellidir. Biz Müslümanız. Elhamdülillah bu dünya bu kadardır” diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

“Esası olan ahirdir. Biz bir sınav ve imtihan dünyasındayız. Yoklukla varlık arasında zenginlikle ve fakirlik arasında makam ve mevkiiyle işsizlik arasında bir sınav ve imtihan dünyasındayız. Hiçbir zaman hiçbiriniz ve hiçbiriniz aklımızdan peygamber efendimizin bütün insanlığa emanet bıraktığı ve veda ettiği veda hutbesindeki söyledikleri aklınızdan hiçbir zaman çıkmasın. Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz bunların hiçbirisinin birbirimizi ayırt edecek bir gücü söz konusu değildir. Bizi ancak Allah karşısında ona olan kulluğumuzla takvamız kurtaracaktır. Sefine bize bunu anlatmaktadır. Hazreti Nuh Aleyhisselam bize bunu anlatmaktadır.”

ŞAM’A VE TAHRAN’A DA HUZUR GETİRECEK

“Çok daha işimiz var” diyen Soylu, konuşmasında “Buradan benlik olarak söylüyor değilim. İşimiz varken bizden bu emanetleri alacak arkadaşlarımız içinde söylüyorum. Huzuru Diyarbakır’a, huzura Ağrı Dağı’na, huzuru Tendürek’e, huzuru evet Hakuk’tan Avaşin Basyan’a kadar huzuru Şam’a, huzuru Tahran’a, huzuru Bağdat’a, huzuru Yemen’e, huzuru Libya’ya, huzuru Balkanlar’a, Orta Doğu’ya ve ta Kafkasya’ya getirmek bizim sorumluluğumuzdur” iddiasında bulundu.