Soylu: Batının, Amerika’nın, Avrupa’nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız

"Dünya duysun, Irak’ta da huzur biz getireceğiz, Suriye’de de huzuru biz getireceğiz, Afganistan’da da huzuru biz getireceğiz. Batının, Amerika’nın, Avrupa’nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız”

Soylu: Batının, Amerika’nın, Avrupa’nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Esenyurt’ta Karadeniz Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği “5. Hamsi ve Horon Festivaline” katıldı.

Burada konuşan Bakan Soylu şunları söyledi:

Esenyurt hakkında televizyonlarda kötü haberlere rastladığını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Memleketimizin her karış toprağına karşı hizmet boynumuzun borcudur. Esenyurt hemen hemen belki de İstanbul’un en güzel yeridir. Havasıyla, insanıyla, Trakya’ya açılan boğazıyla en güzel yerlerinden biridir. Ama bazen dönem dönem televizyonlarda seyrediliyor, bazen haberler çıkıyor. Hiç sözü uzatmama gerek yok, bu benim sorumluluğum. Yıllar içinde sizin bildiğiniz, bilmediğiniz çok kereler Esenyurt’a geldik. Esenyurt’un güvenlik sorumluluğu bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt’ta uyuşturucu ile mücadele ve o adamların bacaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyut İstanbul’da en çok yabancının, göçmenin oturduğu yerdir. Burada usulü, erkanı oturmak boynumuzun borcudur. Yine ifade etmek istiyorum. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, ama en azından annelerin çocuklarını emin şekilde göndermek boynumun borcudur. Vallahi yeminim olsun, bir tek milletimden bir kişinin huzurunu bozan olursa hayatı dar ederim, dar ederim, dar ederim” dedi.

Türkiye’nin sadece kendi güvenliği değil, çevre coğrafyalarında güvenliğinde etkili olacağını söyleyen Soylu, “Dün Diyarbakır’daydık. Geçenin saat bir vaktine kadar insanlar huzur içerisinde. Ne terör korkusu var, ne başka bir şey. Dün Van’daydık, orada haykıra haykıra söyledik. Biz PKK defterini kapattık. Onun arkasındakileri de süreceğiz inşallah. Bize itimat edin, bize güvenin. Kıymetli hemşerilerim bu ülke büyük bir ülkedir. Kim bu ülkenin aciziyette olduğunu iddia ederse, kim bizim umutlarımızı kırmaya çalışırsa milletimize de, geçmişimize de haksızlık etmektedir. Bu ülke zengin bir ülkedir, bu ülke güçlü bir ülkedir. Sadece 780 bin kilometre kareye değil, etrafımızdaki coğrafyaya huzur vereceğiz. Daha yapacak çok işimiz var. Dünya duysun, Irak’ta da huzur biz getireceğiz, Suriye’de de huzuru biz getireceğiz, Afganistan’da da huzuru biz getireceğiz. Batının, Amerika’nın, Avrupa’nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız” diye konuştu.