Soylu, BAE’nin 51. milli günü etkinliğinde

Soylu, Ankara'da bir otelde, BAE'nin 51. milli günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu ülkenin milli gününü tebrik etti.

Soylu, BAE’nin 51. milli günü etkinliğinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) 51. milli günü etkinliğine katılarak, bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri ile pasta kesti.

Soylu, Ankara’da bir otelde, BAE’nin 51. milli günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, bu ülkenin milli gününü tebrik etti.

Türkiye ve BAE milli marşlarının özgürlüğün, bağımsızlığın ve bugün gelinen noktanın nişanesi olduğunu belirten Soylu, “51 yıl önce güçlü bir hikaye başladı. Bu hikaye sadece bir ekonomik kalkınmanın ve gelişmişliğin hikayesi değil aynı zamanda bir ülkenin 51 yılda nasıl bir siyasal, teknolojik güç olduğunun, nasıl dünya aktörlerinden birisi haline geldiğinin önemli bir hikayesidir” dedi.

Soylu, “2021’in sonunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la attıkları adım, daha sonra şubat 2022’de BAE’de gerçekleştirdikleri toplantı ve oradan başlayan süreç elbette ki bölgemizde büyük bir güç vermiş hem de dünyaya önemli bir nefes aldırmıştır” ifadelerini kullandı.

Soylu, BAE ziyaretine değinerek, “Al Nahyan’ın bize söylediği ‘yapacak çok işimiz, atacak çok adımımız var. Hem ümmete hem dünyaya elbette ki yapacaklarımız, sorumluluklarımız var’ sözü bundan sonra da yolculuğumuzun çok uzun süreceğinin en büyük delilidir” dedi.

“İnşallah doğunun yükselişini hep beraber bütün dünyaya göstereceğiz. Bizim yükselişimiz, kardeşlik, dostluk adına olacak. İslamiyet’in bize emirlerinin bütün dünyaya anlatılması adına olacak.” ifadesini kullanan Soylu, 2023’te Türkiye’nin 100. yılının BAE’yle ilişkilerin 50’inci yılı olacağını söyledi.