Şoygu: Ukrayna'da Batı ile savaşıyoruz

Putin’in, sadece yedekte bulunan vatandaşların zorunlu askerliğe tabi tutulacağını açıkladığı "kısmi seferberlik" kararının detayları belli oldu.

Şoygu: Ukrayna'da Batı ile savaşıyoruz

Rus televizyonuna açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ilan edilen kısmi askeri seferberlik hakkında ilk detayları anlattı.

Şoygu, “Ukrayna’da Batı ile savaşıyoruz. Batılı komutanlar, harekatlarını Kiev’den yürütüyor. Batı sivillere saldırıyor. NATO’nun tüm uydu ağı, Ukrayna’da Rusya’ya karşı çalışıyor” açıklamasında bulundu

Savunma Bakanı Şoygu, ilan edilen kısmi seferberlik hakkında “Seferberlik, daha önce askeri tecrübesi olanlar ve askerlik hizmetini gerçekleştirmiş olanlar için geçerli. Hali hazırda asker veya öğrenci olanlara seferberlik çağrısı yapılmayacak. Devasa kaynaklara sahibiz ve bu kaynaklar sayesinde 25 milyon vatandaşımızın yüzde 1’i bile etkilenmiyor” dedi

Şoygu, Putin’in kısmi seferberlik kararnamesi ile Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatında görev yapmak üzere 300 bin ek personelin çağrılacağını söyledi.

Şoygu ayrıca, Ukrayna’daki savaşta 5 bin 937 Rus askerinin hayatını kaybettiğini bildirdi.