Sosyalist Liseliler'in yeni sayısı çıktı

Piyasacı, bilimden uzak ve gençliği ilerde ucuz iş gücü olarak gören eğitim sistemine karşı Sosyalist Liseliler, gençliğe “sosyalizme güç ver” çağrısı yapıyor.

Sosyalist Liseliler'in yeni sayısı çıktı

Gençliği geleceksizliğe mahkum eden sömürü düzenine karşı sosyalizmi savunan Sosyalist Liseliler Dergisi’nin 33. sayısı “Sosyalist Liselilere Katıl! Sosyalizme Güç Ver!” başlığıyla çıktı!

Piyasacı, bilimden uzak ve gençliği ilerde ucuz iş gücü olarak gören eğitim sistemine karşı Sosyalist Liseliler, gençliğe “sosyalizme güç ver” çağrısı yapıyor.

Özellikle son 20 yılda eğitim politikaları gerici ve apolitize bir nesil yetiştirmek üzerine kurulmuştur. Bilimden uzak dinin egemen olduğu gençliğin ezberci sisteme mahkum edilerek sorgulamayan bir gençlik yaratılmak istenmektedir. Bu politikalara karşı gençlik, Sosyalist Liseliler dergisinde; kültür-sanat, bilim, siyasi ve toplumsal meselelere ilişkin yazılar üreterek, düzenin eğitim politikalarına karşı durmaya devam etmektedir.

Sosyalist Liseliler Dergisinin 33. Sayısının içeriğinin özeti:
“Memleket” bölümünde düzeni değiştirecek olanın “sol” olduğu vurgulanarak AKP hükümetine karşı sağ bir ittifak olan Millet ittifakının da bir umut olamayacağı gösterilmektedir. Düzen partilerine karşı sosyalist partilerin kurduğu Sosyalist Güç Birliği ittifakının ilkelerinden ve temel hedeflerinden bahsedilmiştir.

“Eğitim” bölümünde gençliğin sorunu olan geleceksizlik ve üniversite sınavlarına giren öğrenciler arasındaki eşitsizlik anlatılmakta, gençliğe Sosyalist saflarda mücadele çağrısı yapılmaktadır.

“TKH Kimdir?” bölümünde Türkiye Komünist Hareketi’nin politik duruşu anlatılmakta ve TKH’nin işçi sınıfı iktidarı mücadelesinde gençliğin önemli görevleri ve rolü olacağı vurgulanmaktadır.

“Genç İşçi” bölümünde meslek liselerindeki öğrencilerin patronların kârı için nasıl sömürüldükleri anlatılmaktadır.

“Devrimci Klasik Portler” bölümünde Seni Halk Adına Ölüme Mahkum Ediyorum, İlk Öğretmenin, Lenin’den Anılar, Komünist Parti Manifestosu, Yarın Bizimdir Yoldaşlar, Kulelerde Bayraklar gibi devrimci eserlerin içerikleri anlatılmış ve bazı kesitler sunularak devrimci mücadelede gençlere yol göstermiştir.

“Kültür-Sanat” bölümünde Küba halkının devrimci önderi Fidel Castro’nun hayatı ve devrimci mücadelesi, diğer bölümde ise Türkiye halkının devrimci, aydın sinemacısı Yılmaz Güney’in sinema anlayışı anlatılmaktadır.

“Örgütlü Mücadele” bölümünde kapitalizmin yarattığı geleceksizlik ve çaresizlik yüzünden gençliğin yurt dışına kaçmayı çözüm olarak görmesi, buna karşı kaçışın çözüm olmadığı, gençliğin örgütlü mücadele yürüterek karanlık düzenden çıkabileceği vurgulanmaktadır.

Türkiye solunda da büyük oranda fikir ayrılıklarına neden “Ulusal Sorun” başlıklı yazıda sığınmacı sorunu ve ulusal sorun konuları incelenmiş, kapitalist ve emperyalist sisteme karşı mücadele verilerek çözüme ulaşılabileceğine dair tahlil yapılmıştır.

Son olarak TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ile yapılan röportajda seçimler, ittifak ve gençliğin seçimde ne yapması gerektiğine dair konulara yer verilmiştir.

Arka kapakta ise Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde konuşan 68 öğrenci liderlerinden Harun Karadeniz yer almaktadır. “Okumuş insan emekçi halka karşı sorumludur!” sözü gençliğe yol göstermeye devam etmektedir.

Dergiye ulaşmak için Sosyalist Liseliler’in sosyal medya hesaplarına mesaj atabilir veya 05334245334 no’lu telefondan iletişime geçebilirsiniz.