Sosyalist Liseliler: Liseli gençliği susturamazsınız!

Sosyalist Liseliler, İstanbul'da 2 lise öğrencinin Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla okullarından gözaltına alınmasına ilişkin "Liseli Gençliği Susturamazsınız!" başlıklı bir açıklama yaptı.

Sosyalist Liseliler: Liseli gençliği susturamazsınız!

İstanbul’da iki lise öğrencisinin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla polis ekipleri tarafından okullarında gözaltına alınması skandalı üzerine Sosyalist Liseliler bir açıklama yaptı.

“Liseli Gençliği Susturamazsınız!” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

“AKP iktidarı 20 yıllık iktidarı boyunca her alanda olduğu gibi liselerimizde de gerici ve piyasacı politikaları hayata geçirmeye çalışmıştır.

Bugün ülkemizde ekonomik kriz giderek derinleşirken, gericilik hat safhada yükselirken tüm toplumsal kesimler gibi gençlik de AKP’nin ve bu düzenin karşısında sesini yükseltmektedir.

20 yıllık iktidarı boyunca yaşadığımız sorunları mafyalarla, çetelerle, emperyalistlerle, patronlarla, tarikatlarla el ele inşa eden AKP’ye ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı tepkiler artmaktadır. AKP ise sömürü düzenine karşı verilen tepkilere çözümü istibdat rejiminde bulmuştur!

20 yıldır biriken tüm tepkilere hamasetle olduğu kadar baskıyla da cevap veren AKP’nin iktidarı kaybetme endişesini gözler önüne seren bir örnek ise bugün karşımızdadır.

İstanbul’da 2 lise öğrencisi okulları basılarak cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınmıştır. Katıldıkları eylemdeki liseli sıra arkadaşımızın gözaltına alınması AKP’nin istibdat rejiminin fiyaskosudur.

Yaşanan durum AKP iktidarının güçsüzlüğünün ve iktidarı kaybaetme korkusunun çıktısıdır. 20 yıllık gerici, işbirlikçi ve piyasacı AKP iktidarı yaşanan sorunlara çözümsüzlüğü ile sona yaklaşmaktadır. Daha önce benzer refleksleri ülkemizi bombaların patladığı ve katliamların yapıldığı bir ülke haline getirerek sergileyen AKP, ülkemizin ilerlemesindeki en büyük engeldir!

Bütün liseli gençliğe açık çağrımızdır!

AKP’nin ve bu düzenin panzehiri örgütlü mücadeledir. Liseli gençliğe dayatılan gericiliğe, geleceksizliğe ve piyasacılığa karşı laik, bilimsel; parasız ve eşit bir eğitimin, emeğin, laikliğin, bağımsızlığın ve sosyalizmin olduğu bir ülke için sen de Sosyalist Liseliler’e katıl; eşitliğin ve özgürlüğün ülkesini beraber kuralım.”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1526623303795986432