Sosyalist Liseliler dergisi çıktı: Liseli gençlik 1 Mayıs'a!

Bu 1 Mayıs'ta da emekçi halkın yanında olacak Sosyalist Liseliler dergisiyle liseli gençliği 1 Mayıs'a çağırıyor.

Sosyalist Liseliler dergisi çıktı: Liseli gençlik 1 Mayıs'a!

32.sayısıyla liseli gençlikle buluşan Sosyalist Liseliler dergisinin bu sayısı ‘Liseli Gençlik 1 Mayıs’a’ başlığıyla liselilerin mücadele kılavuzlığunu yapmaya devam ediyor.

Bu 1 Mayıs’ta da emekçi halkın yanında olacak Sosyalist Liseliler dergisiyle liseli gençliği 1 Mayıs’a çağırıyor.

1 mayıs özel sayısının içeriği ise şöyle:

‘Liseli gençlik 1 Mayıs’a’ başlıklı yazıda memleketin ve dünyanın yaşadığı sıkıntıların karşısında dimdik bir şekilde liseli gençliğin 1 Mayıs’ta emekçi sınıfının yanında olmasının gerektiğini ve 1 mayısın gençlik için önemi ve neden katılması gerektiğine değinilmiştir.

‘Denizlere Mektup’ başlıklı yazıda ise 6 Mayıs’ta idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadelesini sahiplenen gençliğin onlara sözü olan eşit ve özgür bir ülke, Sosyalist Türkiye mücadelesine değinilmiştir.

Aydınlanma Okulları devam ediyor başlıklı sayfada Sosyalist Liseliler’in sıra arkadaşlarıyla inatla ve inançla düzenlediği etkinlikler olan, Aydınlanma Okulları’ndan gelen görseller bulunmakta.

Devamında ise Türkiye Komünist Hareketi, Genel Başkanı Aysel Tekerek ile yapılan memleketin güncel durumuyla ilgili röportaj bulunmaktadır.

Arka kapakta Deniz,Yusuf ve Hüseyin’in bir fotoğrafı ve Can Yücel’in Denizler için yazdığı yazdığı ‘Bizim Deniz’ adlı şiiri bulunmaktadır.

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1519342760465211392