Sosyalist Liseliler: Bornova Anadolu Lisesi'nde soygun var!

"Devlet kaynaklarının gerici tarikatlara değil, eğitime harcandığı; eğitimin içeriğinin akıl dışı fetvalara değil, bilime ve aydınlanmaya bırakıldığı bir eğitim sistemi kurmak bizim elimizde."

Sosyalist Liseliler: Bornova Anadolu Lisesi'nde soygun var!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde okul idaresi, kantinde nakit alışveriş yapılmasını durdurarak öğrencilerin kantinden alışveriş yapabilmeleri için 600 TL vermeye mecbur bıraktı. Bornova Anadolu Lisesi’nde uygulanmaya başlayan bu skandal karar üzerine Sosyalist Liseliler bir açıklama yaptı.

“Bornova Anadolu Lisesi’nde Soygun Var!” başlıklı açıklamada şöyle denildi:

Bornova Anadolu Lisesi’nde okul idaresi, kantinde nakit alışveriş yapmayı durdurdu! Kantinden alışveriş yapmak isteyen öğrenciler okul idaresine 600 TL vermek zorunda. Geçen dönem öğrencilere “depozitonuzu vereceğiz” diyerek yalan söyleyen okul idaresi, bu dönem hem fiyatları yükseltti hem de depozitoyu söz konusu bile etmiyor. Kantinde satılan ürünlerin fahiş fiyatlarda olması, sınava hazırlık kitaplarının pahalılığı zaten ekonomik kriz ile cebelleşen liselileri ekonomik darboğaza sokarken, Bornova Anadolu Lisesi idaresi öğrencilerin cebindeki 3 kuruşa göz dikiyor.

Devlet okulları, öğrencilerinin yemek kartı gibi basit bir araç-gereci karşılayamayacak duruma gelmiştir. Bornova Anadolu Lisesi’nde yaşanan bu durum, eğitimin ne kadar piyasacı hale geldiğini gözler önüne seriyor. Aileleri emekçi olan binlerce öğrencinin cebine göz diken bu sistem bizlere bir gelecek tanımıyor. BAL öğrencileri ve aileleri, bu akıl almaz kart sistemini de, bu akıl almaz eğitim sistemini de kabul etmiyor! Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren bu düzeni reddediyoruz!

Devlet kaynaklarının gerici tarikatlara değil, eğitime harcandığı; eğitimin içeriğinin akıl dışı fetvalara değil, bilime ve aydınlanmaya bırakıldığı bir eğitim sistemi kurmak bizim elimizde. Bütün liseli gençliği, cebimizdeki üç kuruşa göz dikenlere karşı; parasız, laik ve bilimsel eğitim mücadelesine çağırıyoruz!”