Sokak röportajında 'telefonunu çıkar' modası yerini 'kıyafetini göster'e bıraktı

Sokak röportajı esnasında “800 lira doğalgaz faturası gelmiş, nasıl ödeyeceğim? Yeri geliyor karnımı doyuramıyorum" diyen üniversite öğrencisi, kıyafetlerini gösteren kadına, "Donla mı gezeyim?" diye sordu.

Sokak röportajında 'telefonunu çıkar' modası yerini 'kıyafetini göster'e bıraktı

Yol TV’nin gerçekleştirdiği sokak röportajında konuşan ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) okuduğunu ifade eden bir üniversite öğrencisi “800 lira doğalgaz faturası gelmiş, nasıl ödeyeceğim? Yeri geliyor karnımı doyuramıyorum. Okulu bırakıp yurt dışına çıkacağım” dedi.

Röportajın ilerleyen dakikalarında başka bir genç, üniversiteli gence “Ben de okudum, durumu anlıyorum, siz bolluk içindesiniz” deyince genç de “Ben yemek yiyemiyorum” karşılığını verdi. Bunun üzerine yaşlı bir kadın gence kıyafetlerini gösterince genç de, “Donla mı gezeyim, mızrak da alayım, yaprak bağlayayım?” şeklinde sitem etti.

“Gelecek kaygım hat safhada” diyen genç, “23 yaşındayım. Ben mezun olduktan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Anne babam çalışıyor geçinemiyoruz. Kardeşim okuyamıyor, yeri geliyor karnını doyuramıyor. Kendimi bildim bileli de çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Sokak röportajlarında ekonomideki kötü gidişattan bahseden gençlere “Telefonunu çıkar” diyen orta yaşlı vatandaşlar sık sık gündem oluyor. Telefonu bir ihtiyaç değil “lüks” olarak gören bu kişiler tepkiyle karşılanıyor.