Sınıf Tavrı'ndan iktidara 'zor' soru: Lastik teli nasıl milli güvenliği bozar?

"Bekaert işçisi haklıdır ve kazanacaktır. Sınıf Tavrı Bekaert işçilerinin başlattıkları fiili ve meşru grevini selamlar ve dayanışmasını sürdüreceğini ilan eder. İşçi sınıfımızı ve tüm sınıf dostlarını Bekaert işçisiyle ve sendikaları ile dayanışmaya çağırıyoruz."

Sınıf Tavrı'ndan iktidara 'zor' soru: Lastik teli nasıl milli güvenliği bozar?

Sınıf Tavrı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla ertelenen grevlere ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Yoksulluğun, açlığın, işsizliğin dibe vurduğu bu dönemde, işçilerin ayağa kalkmasından korkuyorlar. Kendilerinin lütuf ettikleriyle yetinmesini istiyorlar. Onun için en ufak hak arama mücadelesini bile kendileri açısından milli güvenliği bozucu etki sayıyorlar.” denildi.

“Lastik teli nasıl milli güvenliği bozar!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP’li Cumhurbaşkanı bir kez daha sermayenin temsilcisi olduğunu gösterdi.

Kocaeli İzmit’te bulunan, Birleşik Metal İşçileri Sendikası ve Öz Çelik İş Sendikasının örgütlü olduğu, lastik teli ve inşaat malzemeleri üreten Bekaert Çelik Kord işçilerinin grevi Cumhurbaşkanı tarafından milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesi ile yasaklandı.

Soruyoruz; lastik teli nasıl milli güvenliği bozucu etkisi yaratıyor? Çocukların bile inanamayıp güleceği bu bahaneye, hafızamız Cumhurbaşkanı’nın patronlara seslenirken ‘Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz. ‘ diyerek olağanüstü hali nasıl patronlar için kullandığını hatırlatıyor.

Onların milli güvenlikten anladıkları patronların karıdır. Onlar için milli güvenlik, bu sömürü düzeninin aksamamasıdır.

İşçilerden korkuyorlar,

Yoksulluğun, açlığın, işsizliğin dibe vurduğu bu dönemde, işçilerin ayağa kalkmasından korkuyorlar. Kendilerinin lütuf ettikleriyle yetinmesini istiyorlar. Onun için en ufak hak arama mücadelesini bile kendileri açısından milli güvenliği bozucu etki sayıyorlar.

Bekaert işçisi haklıdır ve kazanacaktır. Sınıf Tavrı Bekaert işçilerinin başlattıkları fiili ve meşru grevini selamlar ve dayanışmasını sürdüreceğini ilan eder. İşçi sınıfımızı ve tüm sınıf dostlarını Bekaert işçisiyle ve sendikaları ile dayanışmaya çağırıyoruz.”