Sınıf Tavrı'ndan 'Aliağa' açıklaması: Gemi söküm işçilerininin talepleri derhal karşılanmalıdır

Sınıf Tavrı, İzmir Aliağa'da hakları için mücadele veren gemi söküm işçilerine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Sınıf Tavrı'ndan 'Aliağa' açıklaması: Gemi söküm işçilerininin talepleri derhal karşılanmalıdır

İzmir Aliağa Gemi Söküm Şirketleri’nde, 12 Şubat 2022 tarihinde istedikleri ücretleri alamadıkları için işçiler iş bırakma eylemine başladı. Gemi söküm işçileri direniş alanında çadır kurarak eylemlerinde kararlılıklarını vurguladı. Sınıf Tavrı’ndan gemi söküm işçilerinin direnişine ilişkin açıklama geldi.

Sınıf Tavrı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

İki gündür İzmir Aliağa’da, Sınıf Tavrı Aliağa Gemi Söküm İşçileri Komitesininde içinde yer aldığı eylemler yapılmaktadır. Eylemlerin nedeni ise işçilerin son derece insani olan talepleridir.

Gemi söküm işlerinde her türlü kötü çalışma koşulları, meslek hastalığı riski ve kanserojen maddeler ile sürekli temas edilmek zorunda kalınarak çalışılırken, gemi söküm patronları ise katmerli karlar elde etmektedirler.

İşçilerin son derece insani talepleri bulunmaktadır, çalışma koşullarının düzeltilmesi, fazla mesai paralarının verilmesi ve insanca yaşanılacak bir ücret talep edilmektedir.

İki gündür patronlar bu insani taleplere olumlu her hangi bir cevap vermemektedir.

İşçilerin başta iş güvencesi ve insanca bir ücret olmak üzere talepleri derhal karşılanmalıdır.

Sınıf Tavrı işçilerin bu haklı mücadelesinin başarıya ulaşması için üzerine düşenleri eksiksiz olarak yerine getirecektir.

Başta işçi sınıfımız olmak üzere, tüm emek dostlarını, basını ve halkımız Aliağa gemi söküm işçilerinin mücadelesine destek vermeye dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.