Sınıf Tavrı'ndan açıklama: Gözaltına alınan Farplas işçileri derhal serbest bırakılmalıdır

Sınıf Tavrı sözcüsü Kemal Parlak yaptığı açıklamada işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması, sabaha karşı gözaltına alınan Farplas işçilerinin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Sınıf Tavrı'ndan açıklama: Gözaltına alınan Farplas işçileri derhal serbest bırakılmalıdır

Sendikalı oldukları grekçesiyle işten atılan Farplas işçileri, işe geri alınma talebiyle başlattığı eylemlerine polis müdahale etmiş, 200’e yakın işçi göazlatına alındı.

Sınıf Tavrı, direnişteki Farplas işçilerine destek vermek için fabrikanın dışında bekleyişini sürdürüyor.

Sınıf Tavrı sözcüsü Kemal Parlak’ın yapılan açıklama şu şekilde:

“Dün geceden beri, Farplas işçileri sendikalaşma haklarını kullandıkları için işten atılan arkdaşlarını işe geri alınması ve sendikalarının tanınması için fabrikayı işgal ettiler. Polisin müdahalesi sonucu çatıya çıktılar. Bizde Sınıf Tavrı olarak geceden bu yana işçilerle dayanışmamızı göstermek ve destek olmak için buraya geldik. Sabaha karşı emniyetin adeta işkence edilerek çatıdaki ve içerdeki işçileri karga tulumba gözaltına aldı. Sınıf Tavrı olarak Farplas’ta patronun işçilerin sendikalaşma hakkına saygo göstermesi, atılan işçilerin geri alınması ve gözaltındaki işçilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyor. Farplas işçileriyle dayanışmaya ve destek vermeye devam edeceğiz.”