Sınıf Tavrı: Öğretmenlerimizin yanındayız

"Gerileşmenin önündeki en büyük engelin eğitim olduğunu olduğunu bilen bu zihniyet, müfredatla oynayarak karma eğitim sistemini, yüzlerce imam hatip lisesi açarak çağdaş eğitim sistemini hedef almıştır. Diğer yandan, en kutsal meslek olan öğretmenliği itibarsızlaştırmak için eğitim emekçilerini yoksulluğa sürüklemiştir."

Sınıf Tavrı: Öğretmenlerimizin yanındayız

Sınıf Tavrı, eğitim sendikalarının iş bırakma eylemine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Temel misyonlarından biri de toplumu gericileştirmek olan AKP, iktidara geldiği günden itibaren eğitime ve eğitim emekçilerine saldırılarını yoğunlaştırdı.” denildi. Öğretmenlerimizin yanındayız başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“AKP’nin yıllardır eğitime ve eğitimcilere uyguladığı saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Siyasi iktidar, Öğretmen Meslek Kanunu olarak yayınlanan düzenlemede, öğretmenler arası ayrımlaştırmayı derinleştirerek öğretmenleri bölmeyi hedeflemektedir.

Temel misyonlarından biri de toplumu gericileştirmek olan AKP, iktidara geldiği günden itibaren eğitime ve eğitim emekçilerine saldırılarını yoğunlaştırdı. Gerileşmenin önündeki en büyük engelin eğitim olduğunu olduğunu bilen bu zihniyet, müfredatla oynayarak karma eğitim sistemini, yüzlerce imam hatip lisesi açarak çağdaş eğitim sistemini hedef almıştır. Diğer yandan, en kutsal meslek olan öğretmenliği itibarsızlaştırmak için eğitim emekçilerini yoksulluğa sürüklemiştir. Öğretmen açığı bulunmasına rağmen eğitim fakültelerinden mezun olan yüz binlerce eğitimcinin atanmasını yapmayarak derin bir toplumsal yaraya neden olmuştur. Ataması yapılmadığı için onlarca gencimizin intiharına yol açmıştır..

AKP iktidarının bu yeni saldırısına karşı direnen öğretmenlerimizi selamlıyoruz.

Öğretmenler ülkemizin yüz akıdır.

Aydınlık bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.”