Şi ile Scholz görüştü: İş birliği çağrısı

Şi ile Scholz bir araya geldi. Görüşme sonrası iş birliğini geliştirme çağrısı geldi.

Şi ile Scholz görüştü: İş birliği çağrısı

Hamburg Limanı’nın bir kısmını Çin’e satan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Pekin’e geldi. Washington’ın Avrupa ülkelerine ulusal güvenlik gerekçesiyle Çin’le ticari bağlarını kesmeleri için baskı yapmasına rağmen Scholz, Çin’le ekonomik iş birliğini daha fazla geliştirme mesajı verdi. Scholz’un beraberindeki 60 kişilik heyette Almanya’nın otomotiv sanayinin devleri dahil önemli şirketlerinin yöneticileri de yer aldı. Pekin’deki Büyük Halk Salonu’na giden Şansölye burada açıklamalarda bulundu. Şansölye, “Burada farklı bakış açılarına sahip olduğumuz sorular da dahil olmak üzere tüm sorular hakkında fikir alışverişinde bulunabiliyor olmamız güzel, görüş alışverişi bunun içindir” dedi. “Ekonomik iş birliğimizi iklim değişikliği, gıda güvenliği, borçlu ülkeler gibi diğer konularda nasıl daha da geliştirebileceğimizi de konuşmak istiyoruz” diye ekledi.

Çin devlet medyasına göre Çin Devlet Başkanı, ‘iki ülkenin Soğuk Savaş döneminde rekabete rağmen ekonomik ilişkileri başlatması sayesinde 50 yılı aşan diplomatik ilişkileri bulunduğunu’ vurguladı.

‘Karmaşık ve değişken uluslararası manzaraya’ dikkat çeken Şi, ‘büyük etkiye sahip iki büyük ülke olan Çin ile Almanya’nın değişim ve istikrarsızlık dönemlerinde birlikte çalışması ve küresel barışla kalkınmaya daha fazla katkıda bulunması gerektiğinin’ altını çizdi.