Sevan Nişanyan'dan Kadir Mısıroğlu'na övgü

Kadir Mısıroğlu'nun "zeki, ahlaklı ve bilgili bir insan" olduğunu iddia eden yazar Sevan Nişanyan, Kemalistleri hedef aldı ve hakarette bulundu.

Sevan Nişanyan'dan Kadir Mısıroğlu'na övgü

Eşinin üzerine dışkı dökmesi ve Foça Cezaevi’nden firar etmesiyle gündeme gelen ‘yetmez ama evet’çi Sevan Nişanyan, Kadir Mısıroğlu’na övgüler düzdü.

Nişanyan, Kemalistleri hedef alarak yaptığı açıklamada Mısıroğlu’nun “zeki, ahlaklı ve bilgili” olduğunu iddia ederek “Cumhuriyet’in ahmaklık duvarını delmeye teşebbüs etmiş olması takdire şayandır. Kendi sahasında oldukça bilgili bir insan. Birçok doğru şey söylemiş. Ahlaki duruşu, kişiliği olan bir insan.” ifadelerini kullandı.

Sevan Nişanyan, bundan 2008 yılında bir kavanoz dışkıyı, eşi Müjde Nişanyan’ın başından aşağı dökmesiyle gündeme gelmiş ve yazarı olduğu Agos’ta büyük tartışmalar yaşanmıştı.

Öyle ki gazetenin kadın yazarları bu olaya tepki duymuş ve istifalar olmuştu.

Sevan Nişanyan daha sonra Taraf’ta yazmaya başladı.

Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezası alan ve 3 yıl cezaevinde kalan Nişanyan, 2017’de Foça Açık Cezaevi’nden firar etmişti.

Firarın ardından Yunanistan’a giden Nişanyan, oturum izninin yenilenme talebini reddedilmesi üzerine deport edilme ile karşı karşıya kaldı ve Yunanistan’da “istenmeyen kişi” ilan edilen Sevan Nişanyan tutuklandı.