Sedat Peker'in işaret ettiği Halil Falyalı öldürüldü

Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti.

Sedat Peker'in işaret ettiği Halil Falyalı öldürüldü

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in iddialarıyla hatırlanan Kıbrıslı Halil Falyalı, Girne’de silahlı saldırıya uğradı.

Kıbrıs Gerçek gazetesinin aktardığına göre Girne Çatalköy’de meydana gelen silahlı çatışmada Halil Falyalı’nın aracı kurşunlandı.

Olayda Falyalı’nın şoförü olay yerinde hayatını kaybetti.  Ağır şekilde yaralanan Falyalı ise önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak Falyalı, tüm müdahalelere rağmen kurtulamayarak öldü.

“ARACI TARAYIP TEKNEYLE AYRILDILAR”

Gazeteci Erk Acarer, olaya ilişkin paylaşımında “Edindiğimiz bilgilere göre Falyalı’nın öldürülüşü filmleri aratmayacak kadar profesyonel. Evinin yakınlarında 4×4 aracı otomatik silahlarla tarandı. Saldırganlar adadan sürat teknesi ile ayrıldı!” dedi.

“YAKIN İLİŞKİLERİ NEDENİYLE KORUNUYOR”

Sedat Peker, geçen sene sosyal medya hesaplarından paylaştığı videolarında uyuşturucu ticaretine karıştığını öne sürdüğü Halil Falyalı hakkında konuşmuştu.

Peker, Falyalı için “Ortadoğu’nun uyuşturucu patronu Halil Falyalı’yı neden almıyorsunuz? Herkesi gidip alıyorsunuz, gidin onu da alın. Ama onda kasetler var. Herkesi çekmiş o da” demişti.

Peker’in, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu ile birlikte uyuşturucu ağındaki isimler arasında olduğunu iddia ettiği Kıbrıslı Halil Falyalı bu iddiaları reddederken Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne Milletvekili ve eski Başbakan Ömer Kalyoncu ise “Falyalı, yakın ilişkileri nedeniyle korunuyor ve soruşturulmuyor” yorumu yapmıştı.

Halil Falyalı, geçen yıl ekimde “darp”, “soygun,” ve “zorla alıkoyma” suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dava takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.