Sedat Peker’in gündeme getirdiği Hürriyet yazarı Burak Taşçı ilk kez konuştu

Günler sonra sessizliğini TELE1’den Luiz Letisya Azak’a bozan Burak Taşcı, konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını ifade etti.

Sedat Peker’in gündeme getirdiği Hürriyet yazarı Burak Taşçı ilk kez konuştu

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) rüşvet sarmalı iddialarına yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Peker, rüşvet iddialarının yanı sıra Hürriyet yazarı Burak Taşcı’ya yönelik de açıklamalarda bulundu.

Peker, Hürriyet’in yazarlar kadrosunda adı geçen Burak Taşcı’ya yönelik, “Hem borsa gündem gazetesi hem de Hürriyet gazetesinin ekonomi yazarı Burak Taşçı beraber karalama kampanyasına girerler. Bu iki ismin en büyük özelliği küçük yatırımcıların mağdur olduğu yani insanların intihar ettiği manipülasyonlara katkı sağlamaktır. Patronların hisselerini tahtacılarla manipülasyon yaparak küçük yatırımcılara bu hisselerin satılabilmesi için organizasyonlar yapmak ve bu yönde haberler çıkarmak bu iki ismin tekelindedir.” açıklamasında bulundu.

Günler sonra sessizliğini TELE1’den Luiz Letisya Azak’a bozan Burak Taşcı, konuyla ilgili hukuki süreci başlattığını ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Ben Hürriyet yazarı değilim. Hürriyet’te editörüm. Yazılarım kaldırılmadı. Twitter hesabımdan yazılarıma ulaşabilirsiniz. İddialar ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Hukuki süreç başladı.”

Ancak, Burak Taşcı’nın adı Hürriyet.com.tr’deki yazarlar kadrosunda yer alıyor. Taşcı, “Hürriyet’te çalışmaya devam ediyor musunuz?” sorumuza ise yanıt vermedi. Konuya ilişkin Hürriyet’ten de henüz bir açıklama gelmedi.