Savcı Sayan'ı yalanlayan Ağrıspor Başkanı: Verdiğimiz oyun cezasını çekiyoruz

"Kulübü ele geçirmek istiyor. Savcı Sayan olay yerinden kaçırıldığı gibi kalaşnikoflu 20-30 kişi toplayıp cadde ortasında gövde gösterisi yapıyor"

Savcı Sayan'ı yalanlayan Ağrıspor Başkanı: Verdiğimiz oyun cezasını çekiyoruz

Ağrı’da AKP’yi destekleyen en güçlü aşiretlerden Cuxuri aşiretinden olan Yıldırım Ailesi ile AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı karşı karşıya getiren olayların Ağrıspor Kulübü ile ilgili olduğu iddialarını Sayan’ın reddetmesi üzerine Ağrıspor Başkanı Mehmet Yıldırım açıklama yaptı.

Sayan’ın aksine olayın Ağrıspor Kulübü ile alakalı olduğunu ve Sayan’ın kulübü ele geçirmek istediğini söyleyen Ağrı’da AKP kurucuları arasında yer alan Yıldırım, Duvar’dan Fırat Bulut’un haberine göre; “ Savcı Sayan, şoförü tarafından arabaya koyulup kaçırılıyor. Orada bulunan 8-10 tane sivilin, yani hiçbirinin resmi forması yok, havaya belki 200 tane mermi sıkıyorlar.” dedi.

Yıldırım, olayların nedeninin Ağrıspor Kulübü’nün Sayan tarafından ele geçirilmek istenmesi ile alakalı olduğunu dile getirerek “Benim beş yıllık müdürümü bilgi sızdırması için işe almış. Kulüp müdürünü tehdit etmek için geldiler ve kavga çıktı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç silah çekince bizimkiler de yumruk atıyor ve Ahmet Tunç kaçıp Savcı Sayan’ın yanına gidiyor. 20 dakika sonra Sayan, 100 kişilik bir grupla sahip olduğumuz marketin önüne geliyor. Ahmet Tunç’un kardeşi hücum ediyor. Bunun üzerine tekrar birbirine giriyorlar. Savcı Sayan, şoförü tarafından arabaya koyulup kaçırılıyor. Orada bulunan 8-10 tane sivilin, yani hiçbirinin resmi forması yok, havaya belki 200 tane mermi sıkıyorlar.” şeklinde konuştu.

Olay sonrası ifade verdiklerini belirten Yıldırım, “Güvenlik müdürü, özel koruma müdürü, hepsinin silahlarına el koydu. Çünkü olay hem mahalle ortasında hem iki binanın arasında yaşanıyor. Savcı Sayan olay yerinden kaçırıldığı gibi kalaşnikoflu 20-30 kişi toplayıp cadde ortasında gövde gösterisi yapıyor” diye konuştu.

Yıldırım, seçimler sırasında Savcı Sayan’ı desteklediklerini hatırlatarak ona verdikleri oyun cezasını çektiklerini söyledi. Yıldırım, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç ve havaya ateş açanlar hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.