Şanlıurfa'da hasta yakınlarından sağlık çalışanına şiddet

Urfa'da sağlık emekçisi Remzi Yüzücü hasta yakınlarının saldırısı sonucu yaralandı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da hasta yakınlarından sağlık çalışanına şiddet

Urfa’nın merkez Haliliye ilçesinde bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşir olan Remzi Yüzücü, hasta yakınlarının fiziki saldırısına maruz kaldı.

Mezopotamya Ajansının haberine göre acil serviste enjeksiyon bölümünde çalışan Yüzücü, kendisinden damar yolunu açılmasını isteyen hasta yakınına “Elimdeki işi hallettikten sonra size döneceğim” şeklinde cevap vermesi üzerine hasta yakınlarının fiziki saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucu anlında şişlik, yüzünde morluk ve kaşında yırtılma oluşan Yüzücü, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

Darp raporu alan Yüzücü, saldırganlardan şikayetçi oldu. Yüzcü’yü darbeden hasta yakınlarının da Yüzücü’den şikayetçi oldukları öğrenildi. Olayla ilgili Güney D., Sadık D. ve Yasemin V. isimli 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Konuya dair sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, “Artık yeter. Yine bir sağlıkta şiddet vakası. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğit ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde hemşir arkadaşımız şiddete maruz kaldı. Sağlıkta şiddet yasası derhal çıkarılsın ve şiddet uygulayanlara gerekli cezalar verilsin. Sağlıkta şiddete hayır” dedi.