Sancaktepe'de yurttaşlardan Migros işçilerine destek

Sancaktepe'de yurttaşlar, Sancaktepe Migros mağazasında bir protesto eylemi yaparak, emeği için mücadele eden Migros İşçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını duyurdular.

Sancaktepe'de yurttaşlardan Migros işçilerine destek

Migros’un deposunda çalışan işçilerin 4 TL’lik zam talebine gelen itiraza karşı başlattığı eylem 12. gününe girerken, Sancaktepe’den de işçilerin hak arama mücadelesine destek geldi. Sancaktepe’de yurttaşlar, Sancaktepe Migros mağazasında bir protesto eylemi yaparak, emeği için mücadele eden Migros İşçilerinin mücadelesinin yanında olduklarını duyurdular.

NE OLMUŞTU?

Migros’un Esenyurt’taki deposunda çalışan işçilerinin yüzde 8’lik ücret artışına karşı başlattığı eylemin yedinci gününde (9 Şubat) Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi 250 işçinin işine son verilmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan DGD-Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, “Yaklaşık 250 işçi, bir gecede kapının önüne kondu. Bir ekmek isteyen işçilerin ellerindeki ekmekler de alındı. Bugün, Türkiye’nin her yerinde işçiler bu pervasızlığa, bu hukuksuzluğa karşı direniyor. Bizim buradaki çağrımız halkımızadır. Buradaki sesi duyun” ifadeleriyle yaşanan duruma tepki göstermişti.